Najnovije

NAJGORI IZBORNI REZULTATI OD 1935. GODINE! Korbin se napokon oglasio: Izvinjavam se zbog poraza i preuzimam odgovornost!

Vođa britanske opozicione Laburističke partije DŽeremi Korbin izvinio se pristalicama stranke zbog najgorih izbornih rezultata od 1935. godine, u pismu koje je uputio listu "Sandej miror", ali je istakao da je ponosan jer je ponudio poruku nade.

DŽeremi Korbin (Foto: Jutjub)

Korbin je poučio da će laburisti učiti iz ovih izbora i saslušati glasače koji su napustili stranku. On je u pismu priznao propuste stranke i preuzeo odgovornost za loš rezultat na izborima.

"Naučićemo lekcije iz ovog poraza, pre svega slušajući glasače koje smo izgubili. Vratićemo njihovo poverenje", rekao je Korbin.

"Ovo je težak poraz i udarac za svakoga ko želi istinske promene. Žao mi je zbog poraza i preuzimam odgovornost", napisao je Korbin, koji je najavio povlačenje sa mesta lidera laburista početkom naredne godine.

On kaže i da je njegova izborna kampanja ipak bila uspešna jer je otvorila neke nove debate o merama štednje, nejednakosti u društvu, korporacijama i ekološkim pitanjima.

Dodao da će biti teško povratiti izgubljeno poverenje glasača, pošto je stranka na izborima 12. decembra pretrpela najteži poraz od 1935. godine, čak i u tradicionalnim uporištima.

LJuti poslanici iz Laburističke partije će prvi put reći Korbinu svoje mišljenje u utorak na sastanku stranke, kada najverovatnije neće dobiti podrsku posle gubitka čak 50 poslaničckih mesta na izborima.

Sankcije su alternativa vojnim konfliktima! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA