Najnovije

OGLASILI SE CRNOGORCI IZ BEOGRADA: Udar na SPC je udar na Boga! Braćo Srbi, bićemo sa vama u Nikšiću!

Savez Srba iz Crne Gore sa sedištem u Beogradu uputio je podršku srpskom narodu u Crnoj Gori da istraje u borbi za odbranu nacionalnog identiteta i osnovnih građanskih prava, koja su ugrožena Srbima u Crnoj Gori, zakonskim propisima i činjenjem Vlade Crne Gore u antisrpskoj histeriji svoga delovanja.

Milo Đukanović (Foto: Jutjub/Pravda)

- Udar na SPC nije samo udar na srpski narod, već udar na Boga. A ta bitka je uvek unapred izgubljena.

Ovim putem želimo da podržimo Mitropoliju crnogorsko primorsku i Eparhiju budimljansko nikšićku na čelu sa mitropolitom Amfilohijem i episkopom Joanikijem, kao pravim duhovnim pastirima svoga stada.

Metak ispaljen na gospodina Davidovića je aber budućih dešavanja. Nije izabran slučajno trenutak, baš kad je g. Davidović bio u razgovoru sa vladikom Joanikijem, našao se bogohulnik da povuče obarač. Mogli su to, oni koji su dobili zadatak da urade bilo kad i na bilo kojem mestu, ali su čekali upravo trenutak, kad će i vladika biti prisutan.

Očigledno nisu hteli da ubiju nekoga, već da zastraše srpski narod u Crnoj Gori, opominjući tim kuršumom na šta su spremni, ako im neko stane na put. Tim činom su hteli da zastraše vernike da ne dođu na crkveni Sabor u Nikšić 21. decembra i tako otupe oštricu odbrane crkve i naroda od sotonske ruke, koja se nadvila nad Crnom Gorom već sedamdeset pet godina, kao Damaklov mač, zatirući sve što je srpsko, ognjem i mačem.

U vernom narodu straha nema. Onaj koji je verujući, taj je nepobediv pred bilo kakvom silom.

Zato pozivamo svakog Srbina i svakog čoveka koji drži do časti i obraza, bez obzira na veru i naciju, da stane u odbranu ljudskih, moralnih, verskih i na kraju građanskih vrednosti svakog čoveka, u ovom slučaju srpskog naroda u Crnoj Gori, tim činom doprinosimo ljudskom dostojanstvu i bratskoj ljubavi među nama.

Braćo Srbi, bićemo sa vama i u Nikšiću.

Jer – Ako ne znaš što si se rodio i za pravu smrt si zakasnio - zaključili su.

Kojim naoružanjem raspolaže region? Više o tome OVDE.

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA