Najnovije

OVOM RAKETOM UDARAJU NA RUSE I KINEZE! Amerikanci razvili i testirali projektil za uništavanje pokretnih ciljeva na nebu i vodi! (VIDEO)

Američka raketa PrSM (Precicion Strike Missile) klase zemlja-zemlja, koju razvija korporacija „Lokid Martin“ za vazduhoplovstvo i mornaricu SAD, trebalo bi da može da savlada ruski sistem za protivvazdušnu odbranu. Ovo je saopštio za časopis „Brejking difens“ američki general DŽon Raferti.

Američka raketa PrSM (Foto: Jutjub)

Prema njegovim rečima, na evropskom ratištu raketa će se prvenstveno koristiti kao kontramera ruskim sistemima za protivvazdušnu odbranu. Ona, istovremeno, treba da se u Tihom okeanu suprotstavi kineskim ratnim brodovima.

General je naglasio da bi raketa trebalo da zameni taktički raketni sistem ATACMS. Ova raketa će biti manjih dimenzija u odnosu na svoju prethodnicu. To će omogućiti da se u kontejnere sistema stavi više punjenja.

- Napravili smo presedan u tome kako razvijamo, ali i testiramo ove sisteme. Čitav ovaj program je veoma agresivan u svakom smislu- izjavio je američki general.

List navodi da je uspešna raketna proba PrSM-a izvedena na poligonu „Vajt sends“ u Novom Meksiku 10. decembra. Raketa je prešla oko 240 kilometara i pogodila sve ciljeve.

- Na prvom letu išli smo do kraja, i videli smo snažnu ratnu detonaciju, što je nešto na šta smo najponosniji. Nismo uopšte spavali, ali ni treba, jer nam adrenalin žestoko radi- kazao je on za "Brejking difens". 

Raketa PrSM mogla bi da uđe u službu 2023. godine. Dve godine kasnije planirano je da se ona obnovi i opremi funkcijom praćenja i uništavanja pokretnih ciljeva.

Pročitajte OVDE  sve o beloruskom Terminatoru.

Izvor: rs. sputniknews. com

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA