Najnovije

ĐUKANOVIĆ LAGAO I POKAZAO NEZNANJE U SKUPŠTINI: Istoričar ga poklopio jednom rečenicom

Predsednik Crne Gore i lider Demokratske partije socijalista (DPS,) Milo Đukanović, komentarišući Zakon o slobodi veroispovijesti, kazao je da ideja obnove Crnogorske pravoslavne crkve ima puno istorijsko utemeljenje, te da se ovim Zakonom pravno uređuje položaj vjerskih zajednica u jednoj demokratskoj državi.

Milo Đukanović (Foto: predsjednik.me)

Takođe, Đukanović je kazao da 1918. godine Srpska pravoslavna crkva nije postojala, već da je nastala 1929. godine, a da je 1918. godine postojala samo Crnogorska pravoslavna crkva.

Ovim povodom oglasio se publicista i istoričar Jovan Markuš koji je kazao da na na prostoru Crne Gore nikada nije postojala Crnogorska pravoslavna crkva, već Mitropolija crnogorska, kao što je to slučaj i danas.

„Kako se zvanično nazivala Pravoslavna crkva u Knjaževini i Kraljevini Crnoj Gori do 1918. godine. Sami pogledajte i uverite se što piše na zvaničnom pečatu iz tog vremena! Znači nikada nije postojala Crnogorska pravoslavna crkva do 1918. godine, već Mitropolija crnogorska koja i sada postoji“, rekao je portal Markuš.

Da li Milo naoružava džihadiste is Islamske Države, saznajte OVDE.

Izvor: in4s.net

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA