Najnovije

ŠTA AKO SRBIJA OVO UZME OD RUSA?! NATO i Ameri pobesneli zbog Pancira i S 400, ali derivacija 2S38 bi ih zakopala!

U Nižnjem Novgorodu sprovodi se jedno od glavnih terenskih testiranja najnovijeg borbenog vozila 2S38 pod kodnim imenom "Derivacija".

Putin i Vučić (Foto: kremlin. ru)

Stručnjaci tvrde da ovoj mašini neće biti ravne u svetu. Uvođenje ovog sistema u Vojsku Srbije zvuči kao nemoguća misija, ali pre nekoliko godina nemoguća misija su bili i MiG 29, Pancir i verovatno S 400. 

Za razvoj samohodnog protivavionskog raketnog sistema zadužen je Centralni naučno-istraživački institut "Burevestnik" (deo "Uralvagonzavoda").

"Derivacija" je borbeno vozilo, koje je opremljeno topom kalibra 57 milimetara. Odlikuje se visokom preciznošću tokom gađanja, a poseduje i automatizovani sistem za upravljanje vatrom koji se može podešavati.

Vozilo se nalazi na poligonu, kako bi se testirao rad na niskim temperaturama.

Prema rečima stručnjaka, ovoj borbenoj mašini neće biti ravne u svetu. "Derivacija" može da uništava vazdušne mete, uključujući bespilotne letelice, navođene i krstareće rakete, a takođe se može koristiti u kopnenim operacijama u svojstvu oružja za podršku.

Kako se navodi, državna testiranja mašine trebalo bi da se završe 2020. godine.

Uvođenje ovog sistema u Vojsku Srbije zvuči kao nemoguća misija, ali pre nekoliko godina nemoguća misija su bili i MiG 29, Pancir i možda S 400! 

Ako su NATO i SAD pobesneli zbog ruskih sistema u našoj vojsci pa čak prete i uvođenjem sankcija za našu zemlju, kako bi tek popi*deli kada bi Derivacija stigla u naše oružane snage?! 

Pročitajte OVDE  kakvu će to odgovornost snositi Ukrajina.

Izvor: rs. sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA