Najnovije

VELIMIR ERAKOVIĆ ZA PRAVDU: Svi u Nikšić 21. decembra!

Premijer Duško Marković i Vlada su uradili svoje, u tijelo Crne Gore stavili su tempiranu bombu. Sada je na Skupštini da je aktivira ili ne aktivira. 

Velimir Eraković (Foto: Pravda

Piše: Velimir Eraković

Veliki Crkveno - narodni sabor, koji će se održati u subotu, 21.decembra, u Nikšiću, je odgovor vjernog naroda i pravoslavnih vladika kojim se želi spriječiti taj suludi čin, koji Crnu Goru uvodi u potpuni haos. 

Za ovo svoje izdajstvo, podrška crnogorskom režimu je stigla od Bošnjačke stranke. Umjesto da ostanu po strani, kada je u pitanju problem koji se tiče pravoslavnih vjernika, muslimani i katolici u Crnoj Gori priskaču režimu u pomoć da se udari po Srpskoj pravoslavnoj crkvi. Jasan rukopis početka sukoba devedesetih. Srbi se proglašavaju zločincima i okupatorima da bi se tako legitimisalo svako pravno, fizičko i verbalno nasilje nad njima. 

Papa je dao par pozitivnih signala i rekao da tzv. Zakon o slobodi vjeroispovjesti mora da bude donešen uz najveći konsenzus svih vjerskih zajednica. Ne bi bilo čudo da Duško Marković kao premijer prije posluša poglavara rimokatoličke crkve nego arhijereje crkve u kojoj su kršteni njegovi preci. Valjda zbog toga papu zove Svetim Ocem i sreta se sa njim dok srpskom patrijarhu Irineju niti je ukazao dužno poštovanje kada je bio u Crnoj Gori niti se sreo sa njim. 

Ja i dalje očekujem, iskreno se nadam, da će ovaj zakon do sledeće nedelje biti povučen iz skupštinske procedure. 

Ukoliko ovaj zakon ipak dospije na dnevni red Skupštine očekujem da svi opozicioni poslanici pravoslavne vjeroispovjesti, uključujući i one koji bojkotuju zasjedanja, budu toga dana sa zajedno u odbrani temelja Crne Gore i vjere naših pradjedova. 

Partijski okviri ne treba da ograničavaju pravoslavne poslanike da toga dana budu jedinstveni, jer ovo nadilazi partije i politiku. Poslanici drugih vjeroispovjesti ne bi trebalo da uđu u taj rizik da oni odlučuju o stvarima koje predstavljaju zabadanje trna u zdravu nogu Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori. 

Da stvari mogu da odu predaleko pokazao je atentat na vladiku Budimljansko - nikšićkog i srpskog biznismena iz Nikšića Miodraga Daku Davidovića. Iako se načelno govori da je glavna meta atentata bio Davidović, postoje ozbiljne indicije da je meta bio jedan od najmlađih vladika SPC kojeg bi mnogi voljeli da vide u budućnosti i na Pećkom tronu. Ipak, blagodat Božija bila je uz našeg vladiku i sačuvala i njega i njegovog sagovornika od snajperskih metaka. Neka bi ta blagodat bila uz naš narod pravoslavni i njegovu Crkvu u Crnoj Gori da zamuti pogled i pomjeri nišan režimskim izdajnicima vjere prađedovske da i njihovi meci ne pogode tamo gdje su namjenjeni. 

Vidimo se u Nikšiću 21. decembra, da sretnemo jedni druge, pokažemo da smo braća i dočekamo i cjelivamo ćivot Svetog Vasilija Ostroškog koji će tek četvrti put u poslednja dva vijeka napustiti Ostrog. NJegovim molitvama osnaženi bićemo spremni za sve što će potom uslijediti. 

Eraković je poznati srpski kolumnista

Velimir Eraković je poznati srpski kolumnista iz Crne Gore. Bio je dugogodišnji kolumnista najčitanijeg dnevnog lista u Crnoj Gori "Dan", piše za srpski portal IN4S, Borbu, Srbin.info.
 
Kao predsjednik NVO "Biljarda" preuzimao je više akcija za odbranu srpskog identiteta u Crnoj Gori. Politički je aktivan u jedinoj srpskoj stranci u Crnoj Gori, Novoj srpskoj demokratiji, u kojoj je član Glavnog i Izvršnog odbora. 

Kao poznati kolumnista pretrpio je torturu od strane crnogorske policije na velikim antivladinim protestima 2015. godine. Teror Mila Đukanovića ga je privremeno preselio u Beograd. To se pokazalo kao dobra prilika za saradnju sa portalom “Pravda”. Eraković se nada da će čitaoci prihvatiti i pratiti njegove tekstove kao i da će se Srpstvo opet ujediniti. Do tada, valja nam izdržati. 
 

Pročitajte OVDE kako reči Gojka Raičevića odjekuju Crnom Gorom.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA