Najnovije

ŽESTOKI UDARI PO TERORISTIMA! 48 SATI PAKLA ZA DŽIHADISTE: Ruski i sirijski lovci nemilosrdno bombarduju neprijateljska gnezda

Ruske i sirijske vazdušne snage izvele su u prethodnih 48 časova masovne udare na položaje džihadista u severozapadnoj Siriji.

Ruski lovci bombarduju džihadiste u Siriji (Foto: Jutjub)

Kako prenose lokalni mediji, sirijski i ruski borbeni avioni su u prethodna dva dana bombardovali položaje džihadista u Idlibu, Hami, Alepu i Latakiji.

Jedan vojni izvor je izjavio da je u proteklih 48 časova izvedeno više vazdušnih udara od strane sirijskih i ruskih lovaca nego u prvoj polovini decembra.

On je kao razlog za masovne udare po položajima džihadista uglavnom okupljenih oko Hadžata Tahrira al-Šama naveo slabljene odbrane terorističkih grupa na svim frontova, pošto SAA gomila vojsku duž južnog dela provincije Idlib.

Takođe, navodi se da su Peti korpus, Sedma divizija i 25. specijalna jedinica SAA prebačeni na ovaj front kako bi učestvovali u predstojećoj ofanzivi na uporišta džihadista u ovom području.

Međutim, uprkos masovnim vazdušnim udarima, koji su uništili veliki broj neprijateljskih uporišta, a i doveli do ogromnih gubitaka među džihadistima, terorističke grupe, kako prenose obaveštajci sa terena, pokušavaju da se pregrupišu i da spremno dočekaju ofanzivu SAA.

Pročitajte OVDE kako su se džihadisti proveli kada su napali sirijsku vojsku.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA