Najnovije

VELIMIR ERAKOVIĆ ZA PRAVDU: Vrijeme raspleta!

Postoji nekoliko ključnih stvari koje su Crnu Goru dovele u stanje kakvo je sada. Neke vuku korjene iz prošlosti a neke su dio sadašnjice.

Velimir Eraković (Foto: Pravda)

Piše: Velimir Eraković

Sadašnjice koja je takva da je u Crnoj Gori gore stanje nego i u jednoj srpskoj državi. Neko bi rekao, gore je na Kosovu! Nije, Kosovo i Metohija, iako okupirani trenutno, će uvjek biti srpski. To su svojom krvlju, kupujući Carstvo nebesko zauvjek Srbima u amanet ostavili Car Lazar, Miloš Obilić i junaci sa Košara i Paštrika. Sve dok se mi u dušama svojim Kosova ne odreknemo, ono je srpsko i kad tad ćemo se vratiti tamo.
 
Crna Gora ima drugi, veći problem. Naime, kriminogeni i odnarođeni režim je odlučio da brojku od 30% Srba prepolovi a ime srpskog jezika potpuno minimalizuje. Režim je po naređenju Vatikana odlučio da od jedne čisto srpske države napravi pounijaćenu i antisrpsku Crnu Goru. Zamislite samo koliko su Crnogorci znali da su Srbi kad su na Mojkovcu, tri dana po ciči i zimi predvođeni po meni najvećim junakom Crne Gore, serdarom Jankom Vukotićem, desetkovani, izmoreni i brojno, duplo slabiji od Austrijanaca, ginuli da bi se braća iz Srbije povlačila i bar neko živ vratio da donese slobodu. Sjetite se riječi Svetog Petra Cetinjskog, koji Crnogorce naziva srpskim vitezovima a svoju zemlju srpskom Spartom. Pa kralja Nikole na čijem su popisu u Crnoj Gori 1909. godine živjeli samo Srbi i koji je napisao srpsku marseljezu “Onamo Namo” a oslobađajući Metohiju ključeve Visokih Dečana predao mitropolitu Gavrilu Dožiću. Krunom Stefana Dečanskog se i krunisao za kralja Crne Gore. I hiljadu ovakvih primjera koji dokazuju samo jedno - Crnogorci su Srbi.
 
Kada sam pominjao prošlost mislio sam na Aleksandra Karađorđevića i prokletu 1918. godinu. Pravljenjem kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca, Kralj Aleksandar postaje milenijumska greška srpskog naroda, iz stotinu razloga, praveći države Hrvatima i Slovencima koji to nikad nijesu imali, već bili austrijske ulizice i konjušari, a novokomponovanim montenegrinima daje materijal da pričaju kako su tad okupirani od Srbije. I sad Crna Gora više nije prijatelj, nego ljuti neprijatelj Srbije i svega srpskoga.

Milo Đukanović je po naređenju Vatikana i zapadnih sila odvojio na prevaru Srbiju i Crnu Goru. Referendum je pokraden i napravljena privatna Milova država. Zatim je prvi priznao lažnu državu Kosovo i uveo Crnu Goru u Nato. Poznati kleptoman, još od malih nogu, sad kreće na Srpsku pravoslavnu crkvu. Zašto? Ako već ima tako jaku poziciju i čvrsto drži vlast, zašto pokušava suludi naum. Pošto je već opustošio svu državu i za sebe i svoje tajkune prigrabio sve, ostala je samo crkva. Vatikan je, poznajući navike vladara mudro i podmuklo uskočio u svu priču pokušavajući da unijati Crnu Goru. Milo želi da je opljačka a Vatikan da ima što više poklonika. Potpuno jasan scenario.

Naime, u Cetinjskom manastiru se nalazi ruka Svetog Jovana Krstitelja kojom je kršten Hristos, čestica Časnog krsta iz Jerusalima, zlatna kruna Stefana Dečanskog kojom je krunisan Kralj Nikola i mošti Svetog Petra Cetinjskog. Bogorodicu Filarmosu su već prebacili u Cetinjski muzej i ko zna šta se desilo sa njom kada su malteški vitezovi dolazili u Crnu Goru? Moje su osnovane sumnje da je original prodat a postavljena kopija. Da ne govorim o moštima Svetog Vasilija Ostroškog i šta bi vlast napravila od najvećeg svetilišta na Balkanu. Zatim od manastira Ždrebaonik u Bjelopavlićima i moštima Svetog Arsenija Sremca, pa o Ćeliji Piperskoj i moštima Svetog Stefana Piperskog, i tako u nedogled. Svaki hram i crkva, svaki manastir u Crnoj Gori imaju neku veliku i značajnu relikviju. Zato Milo želi da uzme crkve. Želi da ih pokrade i pohara jer mu je samo to ostalo. NJegoš bi rekao ,,ko skakavac što zemlju opusti''.
 
A Vatikan da konačno uništi Srpsku Crnu Goru. Zbog svega ovoga, zbog grobova djedova i pradjedova, zbog onih koji su bili, koji su sad i koji će doći, Srbi na noge u odbranu Svetinja. U odbranu časti i imena Crnogorskog. U odbranu Srpske Crne Gore. Za kraj, neka nam putokaz budu riječi Svetog Vladike Rada ,,U dobru je lako dobar biti,na muci se poznaju junaci''.



Pročitajte OVDE šta je Šef Kancelarije NATO rekao za Srbiju.
 
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA