Najnovije

DAČIĆ O VLJORI ČITAKU: Ona je državljanka Srbije!

Minstar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je Velika Britanija podržala prijavu Vljore Čitaku protiv njega u Savetu bezbednosti, ali da su se tome usprotivile Kina i Rusija i dodao da se na njega žalila predstavnica Prištine u SAD-u koja je, kako kaže, izrekla niz laži o Srbiji i srpskom narodu.

Ivica Dačić (Foto: mfa.gov.rs)

- Čitaku se žalila jer sam pokazao njenu krštenicu. Nisam želo da manipulišem njenim ličnim podacima već sam govorio o tome da je ona i dalje državljanin Srbije. A ako to ne želi, treba da zatraži otpust iz državljanstva, što nije uradila - rekao je Dačić novinarima u Moskvi.

Šef srpske diplomatije je kazao da se Čitaku žalila na to što je pokazao njenu krštenicu, iako, kako je istakao, ona na svakoj sednici SB cinično optužuje Srbiju za ''''razne izmišljotine''''- kolonizaciju Kosova, genocid, silovanje 20.000 Albanki... - 'Velika Britanija, koja je bila predsedavajuća prošlog meseca, želela je da pošalje pismo i osudi to što sam uradio, ali su se Rusija i Kina usprotivile, tako da do toga nije došlo - rekao je Dačić.

Na konstataciju novinara da su Albanci sa KiM masovno kupovali pasoše u opštinama u južnoj Srbiji, Dačić je rekao da oni to ne moraju da rade jer su državljani Srbije i imaju pravo na lična dokumenta. - Tu je verovatno bilo reči o falsifikovanju mesta boravka da bi imali pogodnosti ko što je putovanje bez viza. Ne kažemo da Albanci sa KiM ne treba da imaju naše državljanstvo, već konstatujemo da ga imaju, a kažu da su nezavisna država - kazao je Dačić.

Čitaku je prošlog meseca podnela prijavu protiv Dačića jer je javno pokazao njenu krštenicu iz 1990. godine da bi dokazao da su dokumenta Albancima izdavana i na srpskom i na engleskom jeziku.

Predlagao sam podelu kao moguće rešenje kosovskog pitanja, ali vlasti u Prištini prete ratom! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA