Najnovije

PRESTANITE TO DA RADITE: Albanski predsednik Meta poslao preteću poruku Srbiji!

Srbija treba da zaustavi kampanju protiv uključivanja Kosova u regionalne inicijative ili međunarodne organizacije, rekao je albanski predsednik Iljir Meta, prenosi LJajmi.

Iljir Meta (Foto: Jutjub)

Govoreći o članstvu Kosova u Interpol, Meta je za bošnjačku televiziju "O Kanal" rekao da su svi u regionu svesni su da je organizovani kriminal jedan od glavnih problema.

"Ne razumem stav Srbije, po mom mišljenju, ne baš razuman i nimalo konstruktivan. Međutim, verujem u dijalog, u partnerstvo i nadam se da će uskoro obe strane sesti za sto i nastaviti dijalog i mi se snažno zalažemo za potpunu normalizaciju odnosa između Kosova i Srbije", rekao je Meta.

Odgovarajući na pitanje o "mini Šengenu", Meta je rekao da su inicijative koje pomažu saradnju uvek dobrodošle, ali bez provokacija i pokušaja marginalizacije bilo koga.

„Svaka platforma za regionalnu saradnju koja je inkluzivna je dobrodošla. Ovo bi trebalo da bude preduslov za promociju i razmatranje obećavajućih regionalnih inicijativa", rekao je Meta.

On je ponovio da su inicijative koje pomažu saradnju uvek dobrodošle, ali ne provociranjem nepotrebnih rasprava, pokušajem marginalizacije nekoga ili protagonističkim ponašanjem.

"Samo partnerstvo i uključivanje mogu povećati poverenje među državama, između ljudi i ukloniti sve barijere, bilo pravne, administrativne ili birokratske u našem regionu", rekao je albanski predsednik Meta.

Hitleru odzet status počasnog građanina! Više o tome OVDE.

Izvor: Kosovo Onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA