Najnovije

PRVI REZULTATI: Milanović i Grabar Kitarovićeva u drugom krugu!

Prvi nepotpuni rezultati predsedničkih izbora u Hrvatskoj pokazuju da u drugi krug idu Zoran Milanović i Kolinda Grabar Kitarović, javlja HRT. Slične brojke pokazuju i izlazne ankete koju su objavile televizije.

Zoran Milanović (Foto: Jutjub)

Prema rezultatima sa 3.764 od ukupko 6.553 biračka mesta najviše glasova dobio je kandidat SDP-a Zoran Milanović – 30,79 odsto. Na drugom mestu je aktuelna predsednica Kolinda Grabar Kitarović sa 27,46 odsto glasova. 

Miroslav Škoro je osvojio 23,03 odsto a Mislav Kolakušić 5,92 odsto. Slede Dario Juričan, Dalija Orešković, Ivan Pernar, Katarina Peović, Dejan Kovač, Neđeljko Babić, Anto Đapić...

Prethodno su objavljene izborne ankete. Prema njima je Milanović dobio 28,69 odsto glasova a Kolinda Grabar Kitarović 25,63 odsto. Škoru je pripalo 24,26 odsto.  

U Hrvatskoj su danas održani izbori na kojima je pravo glasa imao 3.854.761 birač. 

Procene izlaznosti do 16.30 su pokazale da je ona veća nego što je bila u prvom krugu izbora pre pet godina, javlja izveštač RTS-a.

Pravo glasa imalo je i oko 30.000 hrvatskih državljana u Srbiji. Dopisnik RTS-a iz Subotice javlja da je u tom gradu glasalo 529 birača. Osim u Subotici, glasačko mesto bilo je otvoreno i u Beogradu.

Pročitajte OVDE   čime još Milogorci pokušavaju da opravdaju zlikovački zakon!

Izvor: RTS/HRT

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA