Najnovije

Tanja Anđelković (intervju): Miris cimeta, vanile i drugih đakonija jednu kuću čine toplim domom!

Ona je žena za sve, majka, supruga, uspešna poslovna žena, a uz to sjajno kuva. Pored toga izgleda kao devojka sa naslovnih strana, njeno ime je Tanja Anđelković. Nedavno je objavila svoj prvi kuvar pod nazivom "Siti i srećni".

Foto-Jutjub

Kakvu poruku šalje naziv Vašeg kuvara „Siti i srećni“?
Kreiranjem kuvara „Siti i srećni“ želela sam da kažem da kuhinja nije bauk, da upravo jednu porodicu i okuplja kuhinjsko ognjište.
Deca su najlepša kada su sita i srećna, a svakoj ženi je srce puno kada od svojih najmilijih dobije kompliment da je ručak ukusan i divan.
Želja mi je bila da svako ko uzmi ovaj kuvar bude motivisan za novo poglavlje u svom zivotu, a da to bude spremanje najlepših tradicionalnih recepata na moderan način.


Kako se rodila ljubav prema kuvanju i da li redovno činite to?
LJubav se rodila još u odrastanju jer sam celo svoje detinjstvo provela pored bake koja me je mnogo toga naučila, naravno i pored mame tako da slobodno mogu da kažem da su mi njih dve bile uzori. Kasnije, pojavom digitalnih platformi otkrila sam mnoge trikove i tajne velikih kuvara. Putujući po svetu, istraživala sam ukuse, prilagođavala ih svojoj deci i našem podneblju i kreirala svoje recepte. Redovno kuvam, kada završim sa poslovnim obavezama, presvučem se i odem u kuhinju. Mene kuvanje za moju porodicu opušta i čini srećnom.

Koliko su bake bitne u odrastanju i formiranju ličnosti?
Smatram da su bake mnogo važne, jer današnje vreme donosi brzinu i umanjuje kavlitetno provedeno vreme roditelja sa decom. Najbolja zamena mogu da budu upravo bake koji na jedan lep i kreativan način utiču na odrstanje dece.


Koje jelo Vas podseća na detinjstvo, a koje Vam je najdraže iz kuvara „Siti i srećni“?
-Mekike. Prvo jutro provedeno kod bake na selu I dalje u mojim mislima miriše na vruće mekike i domaći džem. A iz kuvara “Siti I srećni” kolač Velesaru za koji sam recept dobila na dalekim Maldivima. 


Koliko se žene i kuvarice razlikuju danas, u odnosu na prošla vremena?
-Nove tehnologije u kulinarstvu donose nove modele od opreme preko načina kuvanja, ali i primene novih ukusa. Danas je sve nekako dostupnije i brže. Medjutim, žena u današnje vreme ima daleko više obaveza  koje bi trebalo da upakuje da sve stanu u jedan dan. 
Smatram da bi svaka zena trebalo  da se potrudi da ne zapostavi kuhinju, jer upravo su miris cimeta, vanile i drugih kulinarskih đakonija ti koji jednu kuću čine toplim domom.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA