Najnovije

“DŽABA LANCI I OKOVI, NE VEŽU SE SOKOLOVI!“ Miša Vacić stao u odbranu pravoslavnih svetinja u srpskoj Sparti!

Kao predsednik Srpske Desnice osećam obavezu da se oglasim povodom najnovijih događaja koji potresaju Crnu Goru. Napadi diktatorskog i korumpiranog režima, na čijem čelu se nalazi Milo Đukanović, upereni su isključivo protiv srpskog naroda koji čini trećinu sadašnjeg stanovništva Crne Gore. Ovaj antisrpski režim je raznim ilegalnim metodama slavnu crnogorsku istoriju i državnost, utemeljenu na vekovnom kosovskom i njegoševskom nasleđu, pretvorio u lažnu i ugnjetavajuću montenegrinsku paradržavu zasnovanu na avnojevskim principima antisrpstva.

Miša Vacić (Foto: Srpska Desnica)

Piše: Miša Vacić predsednik Srpske Desnice

Poslednji u nizu nasrtaja na herojske srpske Spartance dešava se pred našim očima, mimo uvažavanja najstarije institucije koja je i sam temelj crnogorskog državnog suvereniteta i istorijskog trajanja – Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori. Savremeni montenegrinski fašisti pokušavaju da kroz skupštinsku proceduru provuku neustavan Zakon o verskim slobodama, čime zapravo žele da preotmu 650 srpskih pravoslavnih hramova i tako ih stave pod navodnu državnu imovinu.

Srpska Desnica oštro se protivi ovakvim mafijaškim nedelima koja mogu izazvati nesagledive posledice po stabilnost Crne Gore, teško ugroziti ono malo preostalih prava srpskog naroda i njegove Crkve, ali i mir u regionu čitavog Balkana. Srpski narod je na velikom Svetovasilijevskom skupu u Nikšiću, pred svetim moštima Svetog Vasilija Ostroškog pozvao vlasti da se ne igraju sa najvećim svetinjama naroda Crne Gore i upozorio aktuelni diktatorski režim da se ne igra sa vatrom. Kao lider nacionalne Srpske Desnice, koja svoju politiku baštini na sabornosti i slozi svih Srba, jasno podržavam interese verujućeg srpskog narodu u Crnoj Gori i pridružujem se molitvama najuticajnijih verskih autoriteta Srpske pravoslavne crkve da se pronađe mirno rešenje i izbegnu sukobi koje priželjkuje svaki srpski neprijatelj.

Srpska Desnica održala je nedavno Treći Sabor u beogradskom Sava centru pred 2 000 delegata iz cele Srbije, koji su doneli odluku da postanemo politička partija i izađemo na predstojeće izbore na svim nivoima u Srbiji. Dragi i posebni gosti na Saboru Srpske Desnice bili su i dvojica srpskih političara iz Crne Gore, Dobrilo Dedejić i Vladislav Dajković čija su obraćanja dočekana sa ovacijama u prepunom Sava centru. Oni su poručili da srpski narod i SPC pod Đukanovićevim režimom žive pod neprestanim terorom i potpuno obespravljeni. Dobrilu Dedejiću su crnogorske vlasti uoči Sabora neosnovano oduzele putne isprave kako ne bi mogao lično prisustvovati našem svečanom političkom događaju, međutim naš crnogorski brat i saborac obratio se delegatima Srpske Desnice putem video linka.

U ovim sudbonosnim danima za Srbe u Crnoj Gori, u vreme kada su im ugrožena elementarna ljudska i verska prava, poručujem režimu Mila Đukanovića da ne gazi dalje u bezakonje i ne navlači na sebe narodno i Božje prokletstvo! Srpski narod i crkva imaju u Srpskoj Desnici snažan oslonac i podršku, a hiljade srpskih rodoljuba i nacionalista koji su okupljeni oko naše saborne ideje uvek će stajati na raspolaganju nerazdvojnoj sabraći i sunarodnicima u viteškoj srpskoj Sparti.

Svoju ličnu podršku i stav Srpske Desnice o aktuelnim srpskim mukama u montenegrinskoj kvazidržavi završiću rečima: „Ko udari na narod i crkvu, udario je na sve. DŽaba lanci i okovi, ne vežu se sokolovi“!

Živela bratska Crna Gora! Živela majka Srbija!

Vlast otvorila Srbiju za naseljavanje Albanaca i migranata! Više o tome pročitajte OVDE!

Izvor: nacionalist.rs

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA