Najnovije

LOMPAR: Vučić je glavni zli klovn naše stvarnosti!

Gost Slavija info TV bio je prof. dr Milo Lompar, redovni profesor Filološkog fakuleta u Beogradu. U okviru glavne teme profesor Lompar je razobličio biće SNS, lik i delo vođe naprednjaka Aleksandra Vučića i drugosrbijanski pravac političke misli, ukazavši na suštinsku povezanost ideologije Druge Srbije i politike naprednjaka u praksi.

Milo Lompar (Foto: Jutjub)

Lompar zaključuje: „Pod biračkim telom nacionalno orijentisanih birača, sprovodi se drugosrbijanska politika, kao duboko antidemokratska i antinacionalna politika.“

Najveći drugosrbijanski zastumnik je aktuelna vlast! Milo Lompar prepoznaje i navodi brojne primere primene elemenata ideologije globalizma i uočava favorizovanje u državnoj administraciji i akademskim krugovima kadra koji je zastupnik te ideologije, tj. pripadnika nevladine drugosrbijanske kvazi inteligencije. Sonja Liht bila je savetnica Borisa Tadića, a sada je i Aleksandra Vučića, kome je uzor državnički Toni Bler, navodi i upozorava profesor Lompar.

Na početku emisije, Lompar tumači odrednicu iz svoga poslednjeg dela pod nazivom Sloboda i istina, u kome je predsednika Srbije definisao kao glavnog zlog klovna naše stvarnosti. Vrhunskom intelektualnom pronicljivošću Milo Lompar je izobličio brojne obmane Aleksandra Vučića, poput isticanja nacionalne slabosti, pozivanja na gledanje u budućnost i stava da je Kosovski Zavet gubitnički, da se slavi poraz i da ga se kao takvog srpski narod treba odreći.

Gost govori o tehnikama medijske manipulacije naprednjačke vlasti, potpuno ih razotkrivši. Čitava emisija prožeta je osvrtima na stanje i aktuelna dešavanja u Crnoj Gori, a Lompar zaključuje, da režimi u Beogradu i Podgorici deluju u najdubljoj saglasnoti. Smatra da je ključno nastojanje naprednjačke vlasti, sprečiti formiranje ozbiljne nacionalne alternative. Lompar ne vidi razliku između politike SNS i DS, jer prema njegovom mišljenju i jedni i drugi sprovode politiku u skladu sa načelima nevladinih organizacija, koje su stecište drugosrbijanaca i prema tome zastupnici njihove ideologije.

Članovi Saveza za Srbiju prozivaju režim Aleksandra Vučića da je autoritaran, kriminalan i nedemokratski, a ne osporavaju njegovu spoljnu politiku, sem Dveri koje glasno protestuju protiv kompletne politike SNS,  konstatuje Lompar. Gost kritikuje postojeću nacionalnu inteligenciju, iznevšti svoju podelu postojećih inteligencija i iz njih izvirućih političkih misli.

Pročitajte OVDE  šta je to naređeno Vesiću.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA