Najnovije

SPREMA SE OKRŠAJ ASADOVE VOJSKE I ALBANACA! Najkrvavije brdo u Siriji fanatično čuvaju Šiptari! Najelitinije jedinice su spremne! (VIDEO)

Sirijska arapska armija (SAA) ove sedmice je pokušala da ostvari napredak u severoistočnoj Latakiji, nakon što su ih džihadističke snage u utorak odbile.

DŽihadisti (Foto: Jutjub)

Sirijska vojska je ostvarila tek mali napredak prema Kabaniju.

Sirijska arapska armija (SAA) ove sedmice je pokušala da ostvari napredak u severoistočnoj Latakiji, nakon što su ih džihadističke snage u utorak odbile.

Predvođena 42. brigadom 4. oklopne divizije, sirijska vojska je započela svoj napad upotrebom teške artiljerije i lansirajući rakete prema džihadističkoj odbrani u severnom delu planine Zuvajkat.

Nakon tog naleta artiljerije i raketa, sirijska vojska je napala odbranu Turkestanske islamske partije (TIP) i Hajat Tahrir al-Šama (HTS) u pokušaju da zauzme brda u tom području.

Prema izveštajima iz provincije Latakija, Sirijska arapska vojska uspela je da zauzme neke visove brda južno od Kabanija nakon intenzivne borbe sa džihadistima.

Sirijska vojska će pokušati da napreduje dalje prema Kabaniju u narednim satima pre nego što džihadisti ponovo ne pokrenu kontraofanzivu kako bi povratili područja koja su izgubili.

Rusi zauzeli američku vojnu bazu! Više o tome pročitajte OVDE!

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA