Najnovije

MIŠA VACIĆ: Srpski autošovinisti skrenili sa uma! Smeta im povlačenje priznanja Kosova!

Iako pripadam suprotnoj političkoj opciji od aktuelnog ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića, on je levo ja sam desno, on je režim, ja opozicija, ipak moram stati u odbranu moje države čiji je Dačić najviši diplomatski predstavnik.

Miša Vacić (Foto: Jutjub)

Piše: Miša Vacić

Bezobzirni napad Marinike Tepić usmeren protiv Dačića suštinski je političko – medijski hitac uperen u srce našeg najvećeg nacionalnog problema, silom nepravde otuđenog Kosova i Metohije. Marinika je na veoma perfidan način, kao potpredsednik Đilasove prozapadne stranke, optužila srpskog ministra spoljnih poslova da novcem velikih domaćih trgovaca oružjem iznuđuje, kako ona kaže, „otpriznavanja“ lažne kosovske državnosti širom sveta. Neverovatne izjave poznate preletačice iz stranke u partiju i iz organizacije u pokret, stvaraju utisak u javnosti da je autošoviništička opozicija potpuno skrenula sa uma. Ne samo što je svojom političkom neukošću gurnula Ivici Dačiću nekoliko procenata birača u zagrljaj, nego je svojim (ne)odlučnim pristalicama zalepila šamar zbog čega će im uši zujati bar nekoliko predizbornih meseci.

Što se tiče Srpske desnice i mene lično, smatramo da je srpska diplomatija pod vođstvom Ivice Dačića povukla niz pozitivnih poteza koji su obezbedili porast ugleda Srbije u svetu, podstakla brojna zvanična povlačenja prethodnih priznanja kosovske kvazidržavnosti i u opštem smislu ojačala našu pregovaračku poziciju sa prištinskim paradržavnim strukturama. Ivica Dačić bio je ministar unutrašnjih poslova u vreme kada sam politički progonjen, neosnovano pritvaran i lažno optuživan za nepostojeća krivična dela u vezi sa protestima koje sam organizovao, ili protiv parade homoseksualaca ili u ime zaštite srpskih heroja koji su sramotno isporučivani u haški kazamat. Za mene je to stvar prošlosti i mogu samo zaključiti, na osnovu ličnog iskustva, da se Ivica Dačić mnogo bolje snalazi kao ministar spoljnih poslova nego kao ministar policije.

Što se tiče optužbi Marinike Tepić na ulogu Dačića u navodnom reketiranju srpskih trgovaca oružjem, koji su i poreski obveznici naše zemlje, zanimljivo je da ona ostaje nemušta u odgovoru na pitanje ko to finansira albanske lobiste za priznavanje Kosova kao države – karikature! Izgleda da albanski narko klanovi, predvođeni visokorangiranim prištinskim političarima, predstavljaju manji problem „opozicionarima a la Marinika“, nego legalne firme i pojedinci u Srbiji koji posluju na zakonit i transparentan način. Smatram sasvim korektnom činjenicu da državnu i nacionalnu politiku podrži naša namenska industrija i svi subjekti koji su vezani za istu, što porezima i uticajem, što sopstvenim željama da na bilo koji način podrže suverenitet i teritorijalni integritet Srbije.

Srpska desnica ostaje dosledna suverenistička i nacionalna snaga koja deluje opoziciono i konstruktivno. Naš jedini interes je srpski nacionalni interes i bolji život svih ljudi u Srbiji. Nikada neću dozvoliti da neargumentovano i zarad jeftinih političkih poena kompromitujem sopstveni narod i državu, ali isto tako ću biti oštar kritičar svega što ide u prilog našim neprijateljima, ma iz kojih pozicionih ili opozicionih struktura to dolazilo. Upravo kao što mi je Ivica Dačić ljuti ideološki protivnik, isto tako je i visoki zvaničnik države koju volim, u kojoj slobodno živim i otvoreno ispoljavam svoje nacionalne stavove. Pravom protiv politikantstva, živela slobodna i suverena Srbija!

Pročitajte OVDE kako je došlo do tuče u Skupštini Srbije.

Izvor: Nacionalist

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA