Najnovije

POTPUNI HAOS MEĐU ŠIPTARIMA: Kurti ne ide kod Tačija! Priština još bez vlade

Lider pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti odbio je da se danas sastane sa predsednikom Kosova Hašimom Tačijem jer se nalazi van Prištine, saopšteno je iz Samoopredeljenja.

Kancelarija Samoopredeljenja za odnose sa javnošću navodi da Kurti ne može da se sastane danas sa Tačijem jer se nalazi van Prištine.

"Malo posle 11 časova u sedište PS, danas je stiglo pismo predsednika Kosova za susret danas u 13:30, sa predsednikom PS Aljbinom Kurtijem. Predsednik Kurti danas ne može da se sastane sa predsednikom Tačijem pošto se nalazi van Prištine. On će uskoro obavestiti predsednika o vremenu i danu održavanja eventualnog sastanka", navodi se u saopštenju.

Dan nakon konstituisanja Skupštine tzv. Kosova Tači je uputio je i zvaničan poziv lideru Samoopredeljenja, Albinu Kurtiju na sastanak na kom se očekuje da mu poveri mandat za formiranje nove vlade Kosova.

“Pozivam Vas da prisustvujete konsultativnom sastanku na kom će biti dodeljen mandat za formiranje vlade. U skladu sa članom 84 i članom 95,1 Ustava Kosova, preduzeću korake određene Ustavom i dodeliti mandat za formiranje vlade“, navodi se u pozivu koji je objavila Koha.

Po prijemu mandata, Kurti će imati rok od 15 dana da novom sazivu Skupštine Kosova predloži sastav vlade. Nakon isteka ovog roka, predsednik može imenovati i drugog mandatara koji će onda imati rok od 10 dana za formiranje vlade.

Pročitajte OVDE šta je Boško Obradović napisao na ulasku u zgradu Ambasade CG.

Izvor: Fonet

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA