Najnovije

ŠIPTARI MEĐUSOBNO ZARATILI! HARADINAJ OPTUŽUJE: Kurti je prevarant!

Vršilac dužnosti premijera Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da je Aljbin Kurti prevarant ukoliko je Glauk Konjufca izabran za predsednika skupštine bez prethodnog dogovora sa Demokratskim savezom Kosova, prenosi Gazeta Ekspres.

Ramuš Haradinaj (Foto: Jutjub)

Prema njegovom mišljenju, politički partner ne bi trebalo da bude stavljen pred svršen čin, a da se od njega potom traži podrška.

Haradinaj, koji i dalje predvodi izvršnu vlast do stvaranja novih institucija, ne isključuje mogućnost novih izbora.

Premijer u ostavci smatra da je konstituisanje novog skupštinskog saveza dobro za zemlju jer utire put formiranju nove vlade.

Pema njegovim rečima partneri bi trebalo da rade prema dogovoru, a ne da se služe prevarama.

“Nije u redu da jedan partner deluje sam, dovede drugog pred svršen čin, a zatim traži njegovu podršku. To je stvar izbora, to se ne vrši silom, to se ne može nikom raditi. Iznenađen sam pristupom gospodina Kurtija. Partneri se tretiraju sa poštovanjem kako bi bio postignut kredibilan dogovor. Lično nemam poverenja u gospodina Kurtija, rekao sam da je prevarant i da će biti frustrirajući za građane”, kaže Haradinaj.

On dodaje da je teško pretpostaviti kako će proces teći, ali kaže da postoji realna mogućnost za nove izbore, ako se u predviđenim rokovima ne izgrade institucije.

“Ako Kurti to ne učini, predsednik odlučuje na osnovu ustavnih ovlašćenja. Može da mu dodeli mandat, a može i da zameni kandidata koji može doći iz pobedničke stranke. Postoji mogućnost da mandat prenese onome ko ima većinu”, rekao je on.

Evo kako je izgledao marš 3000 Nikšićana ka Podgorici! Više o tome OVDE.

Izvor: Kosovo Onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA