Najnovije

ĐURIĆ BEZ PARDONA: Za nas su Dečani i Gračanica isto što i Morača i Ostrog!

Dečani, Gracanica, Banjska za nas su isto što i Morača, Savina, Ostrog i dišemo kao jedan sa srpskim narodom u Crnoj Gori, poručio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Marko Đurić (Foto: Jutjub)

Đurić je za RTS ocenio da vera i duhovnost treba da budu izvan politike, a da naši ljudi znaju kakve svetinje brane na Kosovu.

Đurić je istakao i da je planom "Srbija 2025. godine" za Kosovo predviđeno dodatnih 150 miliona evra i da ono što znači podizanje Srbije u svakom smislu čeka i srpski narod na KiM.

"Sa ovim sredstvima rešićemo stambeno pitanje za svakog Srbina, novi stadion u Kosovskoj Mitrovici, bolnice, škole, sve ono što je neophodno za opstanak naroda", rekao je Đurić.

On je podsetio da je za proteklih šest godina podignuto 1.700 kuća, obnovljeno 49 crkava, izgrađene škole, domovi zdravlja...

Đurić je napomenuo da su Srbi na Kosovu oguglali na pritske i pretnje i za naš narod je svaki dan iznova nova borba, ali i da imaju političku i materijalnu podršku Srbije i nastaviće zajedno da rade na opstanku i ostanku.

Đurić je ocenio i da je Srpska lista postigla fenomenalni rezultat na proteklim izborima.

"Za mene je vest 2019. da su Srbi na KiM uspeli da se slože i da je SL uzela 10 od 10 mandata. Zato svako ko hoće vladu mora da kuca na vrata srpskih poslanika", rekao je Đurić povodom procesa formiranja vlasti u Prištini.

Đurić je čestitao Slavku Simiću što je izabran za potrpedsednika kosovskog parlamenta i istakao da je to hrabar čovek koji će umeti da zastupa srpske interese.

Kaže i da na Albance ne možemo da utičemo, da smo spremni da živimo u miru, ali i da uvek ponavljamo da je Kosovo Srbija.

Upitan šta bi opcija novih izbora značila za Srbe i za dijalog sa Prištinom, Đurić ocenjuje da šta god Albanci odluče za nas suštinske razlike neće biti ukazujući da je najvažnije što su Srbi uspeli pre nekoliko meseci da se okupe i da 90 odsto njih stane zajedno.

Povodom sutrašnjeg ročišta osumnjičenima za ubistvo Olivera Ivanovića, kaže da očekuje dalju politizaciju i propagandu Prištine sa novim lažima o Srbima na severu i Srbiji.

"Naš zahtev je da sužnji koji robijaju na pravdi boga budu pušteni na slobodu, i ostave ih na miru, kao i Teodosijevića zbog Račka", napomenuo je Đurić.

Vulin obišao episkopa Metodija na VMA i poželeo brz oporavak! Više o tome OVDE.

Izvor: 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA