Najnovije

Napad na Srpsku Pravoslavnu Crkvu kao završni čin protiv Srba u Crnoj Gori

Za neprijatelje Srba i Srbije neobično je važno da u napadima na nas prednjače upravo pripadnici našeg naroda. Završni čin koji mora da se obavi ukoliko im bude dozvoljeno je oduzimanje imovine Srpske Pravoslavne Crkve u Crnoj Gori kao i formiranje Crnogorske pravoslavne crkve koja bi postala autokefalna. Prosto je neverovatno da ateista toliko uporno i predano radi na stvaranju CPC i zatiranju svega što je srpsko. Isto je radio Tito sa stvaranjem makedonske pravoslavne crkve i Ante Pavelić sa stvaranjem Hrvatske pravoslavne crkve doduše ne toliko uspešno kao Tito. Ovaj sraman nastavak antisrpske ali i antinarodne kampanje u Crnoj Gori dovešće do toga da će se steći uslovi upravo za obaranje Mila Đukanovića sa vlasti u Crnoj Gori a samim tim i do kraja jedne ere potiranja srpskog identiteta.

Srbi (Foto: Jutjub)

Piše: mr Vladimir Prebiračević, direktor Srpsko-Ruskog centra “Majak”

Svi mi Srbi poreklom iz Crne Gore osećamo to širom sveta. Malobrojni su oni koji su interesom vezani da ostaju uz ovakvu vlast u Crnoj Gori koja svakim svojim potezom Srbima i Srbiji ali i samoj Crnoj Gori nanosi štetu. Počevši od proglašenja nezavisnosti od Srbije pa preko priznanja nezavisnosti Kosova, preko glasanja u Ujedinjenim Nacijama i za prijem Kosova u Unesko ali i Interpol pa sve do ulaska u NATO iako je većinska Crna Gora u istraživanju javnog mnjenja čak 80% bila protiv toga. Svako činjenje je bilo protiv interesa Srbije ali i sopstvenog naroda jer nacionali inženjering iako traje već dugo vremena ipak neće na kraju i uspeti.

Recept je već davno poznat. Prvo se pravi veštačka nacija pa se onda od srpskog jezika pravi maternji pa crnogorski jezik. Da parafraziram mudrog Srbina iz Crne Gore Matiju Bećkovića „Crnogorski jezik je jedini strani jezik koji se govori na srpskom“.

Instant jezik i instant vera su preduslov za prokletstvo koje će na pobornike i promotere ovih bestijalnih akcija protiv sopstvenog naroda bezuslovno pasti. Sveti Sava je ustanovio prvu mitropoliju koja slavi ove godine 800 godina samostalnosti baš na tom vekovnom srpskom prostoru pa je danas komunista u duši i ateista pomislio da će potezom zlatnog pera na izglasanu odluku poslanika onih koji se ništa ne pitaju i ništa ne odlučuju zadati konačan udarac Srpskoj pravoslavnoj crkvi i Srbima kao narodu. Da li to radi po nečijem zadatku ili je to nataloženo iskonsko zlo u jednom čoveku koje isijava svoju mržnju nad narodom koji ga je čak i izabrao da vodi ovu malu državicu.

Lideri opozicije u Crnoj Gori koje je Milo često držao zavađenim po sistemu starih Latina „Zavadi pa vladaj“ imaju jedinstvenu priliku da ovog neprijatelja sopstvenog naroda napokon skinu sa trona. Veliku podršku sada moraju imati i od svih Vladika sa područja Crne Gore i od Mitropolita Amfilohija.

Policajac Miloje Šćepanović iz Nikšića koji nije hteo na svoj narod i svoju veru da diže ruku ili pendrek je dao otkaz takvoj sramnoj policiji. Taj potez je herojsi potez u ovim okolnostima posebno kada se ima u vidu da neko ko je 30 godina radio u policiji ne preza i od ovakvog čina koji ga stavlja u izuzetno lošu egzistencijalnu situaciju. On je svetli primer koji treba i ostali da slede i da shvate da otkazivanje poslušnosti jednom moćniku može samo da pozitivno utiče na promene sistema u kome se nalaze i da utiče na brz povratak na posao jer ovaj sistem ne može da opstane bez sile.

Svi mi Srbi treba da se pridružimo molitvama Patrijarha Irineja i dignemo glas protiv ovakvog terora nad Srbima u Crnoj Gori i pružimo podršku i narodu i sveštenstvu u svojoj borbi za opstanak. Najveća odgovornost za opstanak srpskog naroda je na opozicionim liderima u Crnoj Gori ali i na Mitropolitu Amfilohiju, Vladikama Joanikiju i Metodiju koji moraju izneti najveći teret ove borbe a nade polažemo i u novog Ambasadora Srbije u Crnoj Gori Vladimira Božovića koji mora imati snage za zaštitu srpskog naroda u ova teška vremena.

Kako Priština pokušava da formira “kosovsku pravoslavnu crkvu” pročitajte OVDE.

Izvor: majak.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA