Najnovije

ANTIĆ OPLEO PO MILOGORCIMA: Našli ste vođu u Africi, a Tarzana poslali na Tašmajdan! Đukanović je tiranin!

U Crnoj Gori vlada kartel po imenu DPS. Upotrebljavao bih skraćenicu, zato što delovi te sintagme ne odgovaraju istini. Ta kriminalna hobotnica nije ni demokratska, ni socijalistička, a ni partija.

Milo Đukanović (Foto: Jutjub)

Piše: Čedomir Antić

I, gle čuda, Milo Đukanović je “izabran” za predsednika DPS. Teško je pobediti Mila Đukanovića na državnim izborima, pošto kontroliše sve segmente društva pa i one koje kao političar ne bi trebalo da poznaje. Kako je pobedio na kongresu DPS-a za mene je tajna. Mediji nisu javili o protivkandidatima. Možda ih nije ni bilo?

Izborom, Đukanović je potvrdio svoje mesto na čelu režima. Već više od četvrt veka formalno, stvarno više od tri decenije. Pionir “kompetetivnog autoritarizma“, Đukanović je po diktatorskom stažu prevazišao evropski kontinent. Kakva EU?! Tamo vladaju mlakonje koje ne znaju da se nametnu bogatašima i sirotinji. Da su liste precizne i istinite, sada bi Đukanoviću bilo odato dužno poštovanje, pa bi bio proglašen za sedmog, dugovečnog, vođu u svetu, između Ijoveri Musevenija vođe Ugande i Idriza Debija lidera Čada. Kada jednom umre Ali Hamnei, vrhovni vođa i veliki ajatolah Irana, koji je zagazio u devetu deceniju, bio bi jedini neafrički vođa u vrhu liste.

Đukanović nema devedeset godina, ali vlast ga je toliko korodirala, da je sličan senilnim liderima koji prepodne zovu mamu, a popodne intervenciju tenkovske divizije. Srećom pa je, i pored nedavne kupovine izraelskog pružja, Crna Gora jedna žandarska (da ne kažem pandurska) država, u kojoj bi, međutim, izlapeli vođa na opoziciju pre slao don Vita ili Feliks Galjarda nego policiju. Jer, teško da neko može biti u toj meri dementan da na bilo kakvu opoziciju pošalje onaj jedan crnogorski tenk. Iako nije toliko rebambio, Đukanović se ne ostavlja teme koja mu je opsesija: stvaranja Crnogorske crkve koja za cenu ima uništenje Mitropolije crnogorsko-primorske i poništenje kanonskog jedinstva sa SPC. Dok je on blebetao o temi o kojoj zna koliko i o Higsovom bozonu, publika je pobožno slušala, pošto je Đukanović nešto najbliže sveštenom licu što je taj politički zoološki vrt ikada video.

Zaprepastila me je, međutim, jedna činjenica. DPS, kao jedna crnogorska nacionalistička partija, koja baštini tradicije osvedočenih fašističkih kolaboracionista Drljevića i Štedimlije, nije uspeo da nahvata niti jednog “poštenog Srbina” iz Crne Gore. U nedelji u kojoj ih jedan učeni Bošnjak, sa stranica novina, savetuje da promene nazive iz genitiva u prosvojni pridev, te da ništa više ne bude “od države Crne Gore”, već samo “crnogorsko”; oni avetnici i kukavci nisu - ili bar mediji o tome nisu javili - doveli za govornicu makar Tarzana? Đe vi je Tarzan frankovci? Našli ste vođu u Africi, a Tarzana poslali na Tašmajdan. Makar ste mogli DŽejn da dovedete da kaže nešto, onako ščekićevski, inteligentno a negativno, o Svetom Savi, kralju Milutinu i tata Slobu.
 
Predstavnici nacionalnih manjina bili su, međutim, svi tu. Bošnjak, koji reče da su se 2006. našli na istom poslu. Zanimljivo je to, preci Bošnjaka borili su se protiv stvaranja Crne Gore, ovima su i dalje su Petrovići “genocidni”, a sada se bore za nju. Biće zato što je Đukanvić balkanska Angela Merkel. Od predstavnika hrvatske partije čuli smo kako Hrvati “cene crnogorsku samobitnost”. “Srpsku”, dakako ne cene. Predstavnik Albanaca zahvaljivao se na podršci albanskoj braći za vreme rata na Kosovu.

Činilo mi se da sve ovo nisu bili govori, već svedočenja na sudu.

A onda su nastupili govornici iz Srbije. Bošnjački vođa Rasim LJajić - koji se prodaje kao građanski političar, a početkom devedesetih ja pozvao SAD da intervenišu u BiH - kaže kako se DPS bori protiv populizma i nacionalizma! Država, koja je učinila da Crnogorci budu deset puta zastupljeniji u državnoj upravi nego Srbi je građanska! Populizma nema tamo gde se vođa hvalio da je samo u jednom mandatu premijerskim potpisom u državnoj službi zaposlio više od 2.000 osoba!? Vojvođanski šovinista - koji podržava nezavisnost Kosova i Katalonije, ali ne i Republike Srpske - poručio im je da “ne samo što traju već i pobeđuju”. Konačno, prema pesmi “najgori među gatačkim muslimanima” tokom rata, Vuk Drašković, podržao je montirani proces i izjavio da bi, da nije bilo Đukanovića, Crna Gora 2016. postala isto što i današnja Sirija.

Od inostranstva tu su bili Zaev i predstavnik bošnjačkih kantona. Prvi da pohvali liderstvo, mada njegovi su pre pola veka oteli tuđu crkvu. Drugi da naglasi kako sanja da i u BiH bude primenjen crnogorski model.

Dobro došli u crnogorsku budućnost, sa diktatorom sličnim nekom od Kimova i režimom balkanskog Kju Kluks Klana.

Pročitajte OVDE šta slovenački mediji pišu o Srbiji.

Izvor: In4s

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA