Najnovije

NAREĐENJE JE STIGLO IZ KREMLJA, MORNARICA ĆE ZAPLOVITI: Rusija duplira brodove naoružane „Kalibrima“

Rusija će udvostručiti broj brodova koji će biti naoružani raketama „Kalibar“, rekao je predsednik Rusije Vladimir Putin.

Ruski brod naoružan raketom "Kalibar" (Foto: mil.ru)

„Kada je reč o strateškim nenuklearnim snagama Vojno-pomorske flote, njihovu osnovu čine brodovi-nosači visokopreciznog oružja, odnosno raketa dugog dometa „Kalibar“. Te rakete su u stanju da pogode metu na udaljenosti do 1,5 hiljada kilometara“, istakao je Putin na sastanku u Sočiju.

On je dodao da će realizacija Državnog programa za naoružanje omogućiti da se do 2023. godine udvostruči broj brodova koji su naoružani raketama tog tipa.

Savremene ruske brodove opremaju i vertikalnim lanserom UKSK 3S14. Sistem je predviđen za lansiranje nekoliko vrsta raketa „Kalibar“, kao i za „Oniks“, „Bramos“ i „Cirkon“.

Ruski lider je dodao da će vojno-pomorska flota 2019. godine dobiti više od 480 jedinica naoružanja.

On je objasnio da će među njima biti dve podmornice, 23 broda, tri aviona, četiri obalska raketna sistema i više od 400 jedinica raketnog i torpednog naoružanja.

„Pomorske strateške nuklearne snage dobijaju savremene nuklearne podmornice tipa ’Borej‘, koje su naoružane balističkim raketama ’Bulava‘. U završnoj fazi državnih testova nalazi se nuklearna krstarica projekta ’Borej‘ A Knez Vladimir“, objasnio je Putin i dodao da se trenutno grade još četiri takve podmornice.

Pogledajte OVDE snimke ruske flote u punom sjaju! 

Izvor: rs.sputniknews. com

 

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA