Najnovije

STOLTENBERG PRIZNAO: Postoje razlike unutar NATO!

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg danas je u Londonu, posle razgovora sa američkim predsednikom Donaldom Trampom, izjavio da postoje razlike unutar alijanse, pošto je čini 29 različitih zemalja, ali da je svaka članica svesna da su zajedno jače.

Jens Stoltenberg (Foto: Jutjub)

Postoje razlike između Evrope i SAD, bilo ih je i ranije, ali snaga NATO je da smo, uprkos tome, u stanju da se zajednički branimo, rekao je Stoltenberg.

On je izneo podatak da su Kanada i evropske članice alijanse od 2016. godine povećale svoje odbrambene budžete za 130 milijardi dolara i da će ta suma do 2024. dostići 400 milijardi.

Prema rečima Stoltenberga, NATO je najmoćniji savez u istoriji, jer je bio u stanju da se menja, kao što se svet menjao. Upravo to radimo i sada, konstatovao je Stoltenberg.

On je izjavio da je Rusija najveći sused alijanse, sa kojim NATO želi dijalog. Treba da izbegnemo trku u naoružanju i novi Hladni rat. Rusija je prekršila sporazum o raketama srednjeg dometa, ali je alijansa uspela da brzo reaguje na adekvatan način, rekao je Stoltenberg.

Američki predsednik Donald Tramp ocenio je danas da su komentari francuskog predsednika Emanuela Makrona o "moždanoj smrti" NATO "veoma uvredljivi" za ostalih 28 članica Alijanse.  Pročitajte OVDE   sve detalje.

Izvor: Fonet

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA