Najnovije

PRIJATELJSKI RAZGOVORI: Putin i Lukašenko dogovaraju isporuke ruskog gasa i nafte Belorusiji!

Predsednici Rusije i Belorusije - Vladimir Putin i Aleksandar Lukašenko - uputili su zahtev vladama svojih zemalja da zaključe ugovore o isporuci nafte i gasa u Belorusiju. Ako ugovori ne budu zaključeni pre 1. januara, vlade će razraditi privremenu verziju uslova za isporuku ugljovodonika u Belorusiju.

Aleksandar Lukašenko i Vladimir Putin (Foto: kremlin.ru)

- Predsednici su se dogovorili da u narednim danima povere vladama da organizuju rad privrednih subjekata sa ciljem zaključivanja ugovora o nafti i gasu - navodi se u saopštenju pres-službe beloruskog predsednika.

- U slučaju da se ne razreše ova pitanja pre 1. januara, prema dogovorima šefova država, članovi vlada će izraditi kompromisnu, ​​privremenu verziju, uslova za isporuku nafte i gasa u našu zemlju do konačne odluke predsednika - kaže se u saopštenju.

Pres-služba je, takođe, navela da će se predsednici dve zemlje "sastati ako bude potrebno da razgovaraju i donesu potrebne odluke, nakon božićnih praznika, sredinom januara".

Kako je objavljeno, 31. decembra 2019. godine, ističe ugovor za isporuku prirodnog gasa Belorusiji. Trenutna cena isporuke je 127 dolara na hiljadu kubnih metara gasa. Lukašenko je prošle sedmice rekao da ruska strana predlaže povećanje cene gasa na 152 dolara na hiljadu kubnih metara.

CNN napao Putina! Više o tome OVDE.

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA