Najnovije

PUTINOVA ČELIČNA LEJDI OSULA PALJBU PO MILOGORCIMA: "To je otimačina i pljačka, kao u Ukrajini!"

Zakon o slobodi veroispovesti, koji je usvojen nedavno u Crnoj Gori, grubo krši prava Srpske pravoslavne crkve i predstavlja čistu otimačinu i pljačku usred bela dana, smatra zamenik šefa spoljnopolitičkog odbora Državne dume Rusije Natalija Poklonska.

Natalija Poklonska (Foto: Jutjub)

Vlasti u Podgorici, kaže Poklonska, treba da pogledaju primer Ukrajine, gde je projekat ukrajinskih raskolnika doživeo potpuni fijasko.

„Nema perspektive, nema budućnosti, jer vernici, kako su dolazili u Ukrajinsku pravoslavnu crkvu Moskovskog patrijarhata, tako i dalje dolaze, zato što je ’udruženje‘ koje je veštački tamo stvoreno prazna ljuštura i politička manipulacija. Isto se odnosi i na Crnu Goru“, navodi Poklonska za Sputnjik.

Crnogorski zakon otimačina svojine SPC

Prema rečima bivše tužiteljke Krima, koja je zbog oštrog suprotstavljanja vlastima u Kijevu tokom događaja 2014. godine dobila nadimak „Putinova čelična ledi“, crnogorska država usvajanjem spornog zakona grubo krši prava Srpske pravoslavne crkve, jer je pravo na imovinu neprikosnoveno.

„Nemoguće je jednim klikom odlučiti da će od sada imovina koja po pravu pripada Crkvi i uživa zakonsku zaštitu biti predata nekoj nevladinoj organizaciji. To je pljačka usred dana. To je otimačina i tu situaciju bi trebalo razjasniti“, ističe Poklonska, koja je ovih dana posetila Beograd.
Na pitanje ko bi to mogao da razjasni, ruska poslanica predlaže da se formira međuparlamentarna kontakt grupa u koju bi, kako kaže, mogli biti pozvani predsednici parlamenata drugih zemalja, pa i Državne dume Rusije.

„Spremna sam da budem član radne grupe“, dodaje Poklonska.

U intervjuu za Sputnjik koji će integralno biti objavljen na sajtu i Jutjub kanalu Sputnjika u prazničnim danima, Poklonska govori i o sličnostima i razlikama između Krima i Kosova, o tome zašto se uvek digne prašina zbog poseta delegacije Krima Beogradu, o perspektivi odnosa Rusije i Ukrajine, ali i o svojim srpskim korenima.

Još jedan napad na ruskog predsednika! Više o tome OVDE.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA