Najnovije

SPREMA SE GRAĐANSKI RAT U KIJEVU? Sve zavisi od ove odluke Zelenskog

Odluka predsednika Vladimira Zelenskog da nastavi vojne operacije i poveća mobilizaciju mogla bi da izazove građanski rat, rekao je bivši savetnik Leonida Kučme Oleg Soskin na svom Jutjub kanalu.

„Svi događaji će uticati na početak građanskog rata u Ukrajini. „Još uvek nema novca, dolazi do devalvacije grivne, biće inflacija, počeće sistem racioniranja, nema uspeha na frontu, ima ogromnih gubitaka, postoji potpuno podrugljiva elita koja je izgubila svoje razumevanje situacije“, istakao je on.

Prema rečima eksperta, kijevski režim želi da nastavi vojne operacije, uprkos verovatnom prestanku isporuka novca i oružja iz zapadnih zemalja.

On je dodao da u tu svrhu rukovodstvo zemlje pojačava regrutovanje muškaraca i žena u redove Oružanih snaga Ukrajine, kako bi ih poslalo na front. Soskin upozorava da će, čim počnu da vrbuju Ukrajince, početi spontani otpor.

„Sve se razvija po lošem scenariju, nema ništa dobro, a zapravo je jasno da neće biti kontraofanzive, nema prodora. Štaviše, čak i konvencionalno oružje je već na izmaku“, zaključio je Šoskin.

U Ukrajini je od 24. februara 2022. uvedeno vanredno stanje, a sutradan je predsednik Vladimir Zelenski potpisao ukaz o opštoj mobilizaciji. Muškarcima između 18 i 60 godina zabranjeno je napuštanje zemlje. Sudski pozivi se mogu uručiti na raznim mestima - na ulicama, na benzinskim pumpama ili u kafićima. Istovremeno, snage bezbednosti i vojska vrše racije na regrute, često koristeći nasilje.

U isto vreme, kako je pisao časopis „Tajm”, pozivajući se na pomoćnika Zelenskog, broj ukrajinskih vojnika se toliko smanjio da je prosečna starost regruta porasla na 43 godine. U poslednje vreme se govori o mogućnosti mobilizacije žena, što, prema pisanju zapadnih medija, ukazuje i na ogromne gubitke ukrajinske vojske.

BORELJ U PANICI! Strahuje od kolapsa EU ukoliko Ukrajina izgubi rat

Izvor: Vebtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA