Najnovije

ŠIPTARSKO LUDILO NE POZNAJE GRANICE: Tači uporedio Srbe sa nacistima a Račak sa Aušvicom! Evo šta je rekao!

Kosovski predsednik Hašim Tači se posle posete nemačke kancelarke Angele Merkel logoru “Aušvic” oglasio posredstvom društevnih mreža gde je napisao da Merkelova hrabro govori o prošlim zločinima nemačkih vlasti, dok se srpski lideri ponose zločinima Slobodana Miloševića.

Hašim Tači (Foto: Jutjub)

Uporedivši gest nemačke kancelarke, koja je juče prvi put posetila logor u Aušvicu, gde je, kako prenose mediji, sa stidom govorila o zločinima koji su se tamo dogodili tokom Drugog svetskogo rata, Tači je rekao da srpski zvaničnici svojim izjavama negiraju masakr u Račku.

"Kancelarka Merkel je dostojanstveno govorila u Aušvicu o sramoti počinilaca. Srpski lideri ponosno govore o genocidu. Mi ćemo postići mir za buduće generacije na Balkanu samo kad se stid, i ništa osim stida, izrazi kada razgovaramo o onome što je Milošević uradio”, napisao je Tači na Tviteru.

Zatim je dodao da “uprkos tome šte je Merkelova rekla da je ispunjena dubokom sramotom i suočena sa varvarskim zločinima koje su ovde počinili Nemci, a koji prevazilaze granice svega opipljivog. Ispunjena užasom i šokom kada se suočava sa zločinima i užasima koji su naneseni ženama, muškarcima i deci u ovoj zemlji, predsednik Aleksandar Vučić nazvao je masakr u Račku lažnim, dok je američkog diplomatu Villiama Valkera, koji je svetu obelodanio zločine tokom rata, nazvao prevarantom.”

Tači je podsetio da ovakve izjave stižu od visokih državnih zvaničnika Srbije posle presude od dve godine bivšem ministru Ivanu Todosijeviću, koji je izgovorio iste reči dok je bio na funkciji u prethodnoj vladi Kosova.

Sad imamo dovoljno snage za odvraćanje od agresije! Više o tome OVDE.

Izvor: Kosovo Onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA