Najnovije

PENTAGON PREDUZEO NAJSTROŽIJE MERE ZBOG HIPERSONIČNOG NAORUŽANJA: Pratimo sve što rade Rusi i prema tome se ozbiljno odnosimo!

Šef Pentagona Mark Esper izjavio je da Sjedinjene Američke Države zaostaju za Rusijom na planu hipersoničnog naoružanja.

Pentagon (Foto: Jutjub)

Dok je nastupao u Kaliforniji, Esperu je bilo postavljeno pitanje: „Brinu li vas ruske hipersonične rakete?“ 

„Pre nekoliko godina mi smo bili napravili pauzu u radu na takvim tehnologijama. Dotad smo nesumnjivo bili lider u toj oblasti. Sada smo, međutim, u ulozi onoga koji mora da sustiže. Zato ulažemo svaki dolar, koji možemo, da ponovo steknemo garantovanu prednost i u hipersoničnom naoružanju“.

Esper je dodao da ga brine što neka najnovija ruska oružja nisu obuhvaćena sporazumom START-3 koji ograničava strateško ofganzivno naoružanje.

„Zabrinjava me što Rusija pokušava da dođe do različitog strateškog oružja koje izlazi izvan okvira sporazuma kakav je danas. To rusko naoružanje nije ni uzeto u obzir ni provereno“.

Šef Pentagona je ponovo optužio Moskvu da je kršila Sporazum o raketama srednjeg i malog dometa i dodao:

„Zato Rusi, što se tiče raketa srednjeg dometa, danas imaju mogućnosti koje mi nemamo. Mi pomno pratimo sve što rade Rusi i prema tome se ozbiljno odnosimo“.

Esper je u avgustu tražio da u novi sporazum o strateškom ofanzivnom naoružanju obavezno budu uključena sva najnovija ruska ofanzivna oružja.

Iz Moskve je stigao nagoveštaj da bi mogla pristati da se to odnosi na hipersoničnu raketu „Kinžal“. Nije jasno šta bi mogla tražiti da učine Amerikanci zauzvrat.

Denuklearizacija nestala sa pregovaračkog stola! Više o tome OVDE.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA