Najnovije

"KAKO NAM JE REKLAMA ZA JOVANJICU UNIŠTILA ŽIVOTE" Miloš Biković je 2016. snimio spot za firmu u kojoj je otkrivena droga, a evo šta sada kaže

Kada je 2016. godine glumac Miloš Biković snimio reklamu za proizvođača organske hrane "Jovanjicu" i na svojim društvenim mrežama podelio post s komentarom "Kako nam je reklama za Jovanjica organsku hranu unuštila živote", nije mogao ni da nasluti da će se baš to poljoprivredno dobro tri godine kasnije naći u centru narko-skandala.

Reklama o Jovanjici (Foto: Jutjub)

Naime, javnost je nedavno saznala da je na poljoprivrednom gazdinstvu "Jovanjica", iza paravana proizvodnje organske hrane, gajena opojna droga marihuana.

Sada je, spletom okolnosti, u javnost procurila nesvakidašnja reklama za ovu firmu i njene proizvode, koja je danas, s novim razvojem situacije, dobila potpuno bizarnu notu.

Tako je reklama koja je 2016, čini se, prošla prilično nezapaženo, ovih dana doživela bum, najviše zbog nejasne, neobične i nerazumljive poruke koju prenosi.

Domete neobičnosti ove reklame obećava već sam njen naziv - "Ne pipajte u mraku", ali , ipak, pogledajte i sami:

Glavni akteri reklame za firmu "Jovanjica" su glumac Miloš Biković i njegova koleginica Maja Šuša, koji glume slučajne prolaznike u marketu.

Promo-snimak firme "Jovanjica" u septembru 2016, na svom Tviter profilu podelio je glumac Miloš Biković, uz komentar: "Kako nam je reklama za Jovanjica organska hrana unistila živote".

Čitav slučaj, međutim, postaje još bizarniji kada se pogledaju klipovi koje su na marginama snimanja zabeležili Biković i Suša. Ti klipovi su čudni i nedorečeni, kao i sama reklama, a u jednom od njih Biković - plače.

Šta kaže Biković

Glumac Miloš Biković kaže da je svrha čudnog reklamnog spota za firmu "Jovanjica" svakako bila da privuče pažnju javnosti, ali da ni on, niti njegova koleginica Maja Šuša nisu slutili kakav epilog će dobiti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Miloš Biković (@bikovic) on

- Ta reklama je nastala 2015/16. godine. Bile su dve reklame. Ova druga je bila jedna vrsta eksperimenta koji je trebalo da izazove pažnju i da bude tako začudan i pomalo glup. Reklama je privukla pažnju, ali ne u kontekstu u kome smo se nadali, to jest, očekivali smo da će privući pažnju, ali nismo znali da će ovako situacija da se okrene i da ćemo biti deo konteksta koji je vrlo neprijatan - ističe Biković, i dodaje:

- Tada smo snimili seriju klipova kako nam je ta reklama upropastila život, kao da smo pretpostavili da će nešto da ispasti naopako.

Kako je slučaj "Jovanjica" uzdrmao javnost

Podsećanja radi, laboratorija za proizvodnju marihuane, 100 kilograma suve i nekoliko hiljada stabljika sirove biljke pronađeni su 14. novembra na imanju firme "Jovanjica" u blizini Stare Pazove.

Firma "Jovanjica", jedna od najpoznatijih po proizvodnji organske hrane, osnovana 2011. godine u Beogradu sa osnovnom delatnošću u prozvodnji povrća i lubenica. Za svega pet godina postala najveći proizvođač i distributer organske hrane u Srbiji, a njihovi proizvodi prodaju se u svim trgovinskim lancima.

Prema podacima Agencije za privredne registre njome su rukovode dva direktora Predrag Koluvija i Aleksandar Anđić. Koluvija je vlasnik 75 odsto firme, a Anđić 25 odsto udela.

Koluvija je sredinom prošlog meseca uhapšen sa falsifikovanom službenom policijskom ispravom i tada je otkriveno da je među plastenicima, u kojima su bili organski proizvodi, nalaze i plastenici puni marihuane! Protiv osumnjičenog Koluvije podneta je i krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivična dela posebni slučajevi falsifikovanja isprave.

Predrag Koluvija rekao je na saslušanju u tužilaštvu da nisu tačni navodi u naredbi istrage.

- Nisam gajio marihuanu. Radili smo u skladu sa propisima i za sve postoje dozvole nadležnih ministarstava, kao i sertifikati onih koji su nadležni da ih izdaju - rekao je tokom iznošenja odbrane vlasnik "Jovanjice".

Sa njim je uhapšeno još osam zaposlenih u toj firmi, zbog sumnje da su od januara ove godine, do trenutka hapšenja, u staklenicima uzgajali opojnu drogu.

Tužilaštvo za organizovani kriminal sada ispituje i jednu firmu iz Velike Plane, koja je nosilac dozvole za uzgoj industrijske konoplje i u čijoj laboratoriji obraćuje seme. Sam uzgoj, prema dokumentaciji, trebalo je da se organizuje u "Jovanjici",.

Kako je srpska policija stvorila albansku mafiju? Pročitajte OVDE  sve o tome.

Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA