Najnovije

RUSKA VOJNA TEHNIKA NEMA KONKURENCIJU! Rusija nastavlja da isporučuje Americi raketne motore!

Ruska kompanija za proizvodnju raketnih motora „Energomaš“ (deo „Roskosmosa“) uskoro će isporučiti Sjedinjenim Američkim Državama četiri motora RD-181 za američke rakete-nosače „Antares“, saopšteno je iz kompanije.

Ruske rakete (Foto: ria.ru)

„Predstavnici američke kompanije ’Orbital sajensis korporejšen‘ 6. decembra su potpisali formulare za isporuku naredne serije od četiri motora RD-18. Motori će u bliskoj budućnosti biti pripremljeni i poslati kompaniji-kupcu“, navodi se na sajtu kompanije.

Ističe se da je ovo druga isporuka motora RD-181 u 2019. godini.

U prvom stepenu rakete „Antares“ koriste se po dva motora RD-181. Prvi stepen rakete se proizvodi u ukrajinskom preduzeću „Južmaš“, dok je drugi stepen američke proizvodnje.

U decembru 2018. godine kompanija „Energomaš“ je saopštila da je od juna 2015. godine isporučila u SAD 17 motora RD-181, a od toga je 12 iskorišćeno tokom šest lansiranja raketa „Antares“.

U februaru 2019. godine u dokumentima o državnoj nabavci se navodi da kompanija u 2019-2020. godini planira da isporuči kupcu devet motora RD-181.

NPO „Energomaš“ proizvodi raketne motore na tečni pogon RD-191 za rakete-nosače „Angara“, motore RD-180 za američku raketu „Atlas-5“ i RD-181 za američku raketu „Antares“.

Pored toga, kompanija trenutno radi na motoru RD-171MV za novu raketu „Sojuz-5“ („Irtiš“).

Američki vojnici vole Rusiju, a za to je kriva kontrola uma! Više o tome OVDE.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA