Najnovije

KM: Srbi bez zaštite

U centru severne Kosovske Mitrovice nađena je neeksplodirana ručna bomba, a u petak su dva automobila izgorela u podmetnutom požaru, dva dana nakon sličnog incidenta. Gradonačelnik severne Mitrovice Goran Rakić je, povodom poslednjih tamošnjih događaja, pozvao vlasti i međunarodnu zajednicu da obezbede sigurnost građana.
Gradonačelnik severne Kosovske Mitrovice Goran Rakić apeluje na vlast i međunarodnu zajednicu (Foto: JuTjub)

Gradonačelnik severne Kosovske Mitrovice Goran Rakić apeluje na vlast i međunarodnu zajednicu (Foto: JuTjub)

Rakić je u pisanoj izjavi dostavljenoj agenciji Beta naveo da poslednji incidenti imaju cilj da izazovu nered i paniku među srpskim stanovništvom na severu Kosova. "Teško je verovati da se ne radi o seriji smišljenih incidenata", ocenio je Rakić i apelovao na vlasti da obavljaju svoju dužnost i da shodno dogovorima postignutim u Briselu, obezbede sigurnost svih građana Kosova i Metohije i zaštite njihove živote i imovinu.
Pogledajte i:Poglavar Islamske zajednice Kosova pod istragom!Solomonska ostrva priznala nezavisnost KosovaLukin ubica pobegao na Kosovo?
"Nažalost, moram da konstatujem da do sada ni u jednom slučaju, kada je napad na Srbe i srpsku imovinu u pitanju, nije učinjeno ništa više od uviđaja i konstatovanja zatečenog stanja", kazao je Rakić i pozvao međunarodnu zajednicu da se maksimalno angažuje kako bi se obezbedili uslovi za miran i siguran život svih građana na KiM. "U suprotnom, bojim se da bi ovakvi i slični incidenti ponovo mogli postati svakodnevnica, što bi izazvalo dodatni strah i uznemirenost srpskog stanovništva i obesmislilo sve aktivnosti u cilju pozivanja i ohrabrivanja interno raseljenih lica za povratak u Pokrajinu", naveo je gradonačlenik severne Kosovske Mitrovice. Izvor: Agencije, Vesti onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA