Najnovije

PUTINOVO NEUNIŠTIVO ORUŽJE: Supersonična raketa Avangard biće nedodirljiva za američki kosmički ešalon! (VIDEO)

Kosmički ešalon protivraketne odbrane koji se pravi u SAD ne može se suprotstaviti supersoničnom ruskom raketnom kompleksu „Avangard“, saopštili su u Ministarstvu odbrane.

Putinovo neuništivo oružje (Foto: kremlin.ru/ Pravda)

„Stvaranje kosmičkih ešalona za presretanje u SAD je apsolutno besmisleno u borbi protiv kompleksa ’Avangard‘. Planirana krstareća jedinica će pronalaziti ispod minimalne visine presretanja svih mogućih interatmosferskih presretača PVO“, prenosi „Rosijska gazeta“ izjave vojnih eksperata Generalštaba Oružanih snaga Rusije i Ministarstva odbrane. 

Po njihovim rečima, presretanje će biti onemogućeno i budućim kosmičkim presretačima i protivraketnim kompleksima stacionarnog i brodskog baziranja.

Autori materijala su naglasili da rakete „Avangard“, koje su lansirane iz dubine Rusije, neće ulaziti u zonu presretanja američke protivraketne odbrane koja patrolira duž granica zemlje.

„Sam planirani krstareći blok koji može da izdrži ogromne temperature i koji se kreće u predelima atmosfere po nepredvidljivoj putanji, za avijacione laserska sredstva PRO je praktično nedodirljiva meta“, dodali su eksperti.

Ruska vojska došla u Venecuelu. Šta se dešava pročitajte OVDE.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA