Najnovije

DRAGAN PETROVIĆ: Rusija pokušava da vrati Vučića na pravi put, da Srbija ne bi doživela brodolom (VIDEO)

Gost Slavija Tv bio je dr Dragan Petrović, čovek sa tri doktorata koji je dao dubinska i detaljna geopolitička razmatranja vezana za Srbiju, Rusiju i rusko-srpske odnose.

Dragan Petrović (Foto: Jutjub)

Petrović analizama kritikuje aktuelnu vlast, njenu spoljašnju i unutrašnju poliku, a posebno njen ekonomski

Petrović smatra da je orden Svetog Aleksandra Nevskog, zapravo orden Srbiji, Republici Srpskoj i tradicionalnoj Crnoj Gori, da je to dar čitavom Srpstvu. On objašnjava da je ruska diplomatija, koja zna sve o Aleksandru Vučiću, htela ordenom i da podiđe slavoljublju srpskog predsednika, ili kao kad se neposlušni đak pohvali, s ciljem vratiti Vučića na pravi put, da Srbija ne bi doživela brodolom.

„Putin razgovara sa jednom prikazom, utvarom… Putin kao kad razgovara sa jednim gubavcem, koji je ustvari veoma ranjiv, šta god da pipne može da se sruši.“ – objašnjava Petrović. 

Kao najbitniju poruku predsednika Putina, ističe njegovo insistiranje na rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti, odnosno o povratku hiljadu srpskih policajaca i vojnika na Kosovo i Metohiju, što kako navadi, niti jedna post petooktobarska vlast, a pogotovo Vučićeva, nije uporno nastojala na ovome.

Knjigu “Mrežni rat protiv Srba” možete naručiti OVDE. Ostale ideološke knjige iz Pravdine internet prodavnice možete videti OVDE.

Komentarišući politiku Vučića prema KiM, Petrović kaže:

- Mi ne igramo napad, igramo viktorije, gde samo pripamo golove, a Vučić se predstvlja kao dobar golman koji se trudi da primi što manje golova – kaže on.

Petrović govorio i o tajnim pregovorima između Bograda i samozvane vlade u Prištini, pod pokroviteljstvom Blera, Petriča i Soroša. Petrović kaže, da je Vučić, da bi došao na vlast, na nekoj od aukcija u SAD ambasadi, podigao više ruku Tadića i Jovanovića.

On objašnjava da u Srbiji postoji potpuna režimska kontrola medija, koji debilizuju narod, a nadu polaže  samo u alternativne medije. Ističe jako lošu ekonomsku politiku vlade Srbije, čak tvrdi da je po tom pitanju režim možda najosetljiviji.  Isnosi podatak da je samo kamata na spoljni dug, veća od rasta društvenog bruto proizvoda.

Petrović kaže da je Ukrajina najveći problem za Rusiju i daje naučnu analizu problema u ovoj zemlji. Po prvi put u Dragan Petrović govori o Kazahstanu i rusko-kazaskim odnosima. 

Kako je Sergej Trifunović žestoko priozvao Vučića pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA