Najnovije

OSVETA ZA GUBITAK KALIFATA! Besni džihadisti Islamske države zarobljene borce SDF-a... (MAPA/VIDEO)

Nedavni gubici Islamske države u istočnom delu doline reke Eufrata počeli su da uzimaju danak na njihov moral, navodeći ih da izvrše nemilosrdno pogubljenje zarobljenih neprijateljskih boraca.

DŽihadista (Foto: Jutjub)

U nedelju ujutro, zvanično medijsko krilo Islamske države objavilo je snimke svojih terorista kako ubijaju zarobljene borce Sirijskih demokratskih snaga (SDF). Među onima koje je pogubila teroristička grupa bila su dva pripadnika arapskog plemena iz pokrajine Al-Hasaka u severoistočnoj Siriji.

U intervjuu koji je prethodio pogubljenju, dvojica Arapa su rekli da su prisilno regrutovani u Sirijske demokratske snage, dodajući da su poslati na front u istočnom Deir ez Zoru pre nego što ih je zarobila Islamska država.

Islamska država često izvršava pogubljenja kada su na rubu poraza. To se desilo u više navrata u prošlosti, s obzirom da je bitka kod Al-Safe krajem 2018. godine bio najnoviji veliki poraz ID.

Iranci pokazali zube Americi. Pogledajte OVDE šta sve od naoružanja imaju u podzemnom gradu na nepoznatoj lokaciji.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

U toku su poslednje borbe između kurdskih snaga SDF i džihadista Islamske države u džepu ID na istočnoj obali reke Eufrat.

 

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA