Najnovije

Tramp priznao zašto je smenio Tilersona, stigla i ruska reakcija

Predsednik SAD Donald Tramp rekao je da je između njega i novog državnog sekretara Majka Pompea „postojala hemija“.

Reks Tilerson (Foto: Sinhua/Pravda)

- Radio sam neko vreme s Majkom Pompeom - rekao je Tramp, dodajući da je s bivšim direktorom CIA uvek bio na „istoj talasnoj dužini“. Predsednik SAD je pohvalio i Pompeovu „veliku energiju“ i „izuzetan intelekt“.
Za Reksa Tilersona je rekao da nisu imali isti način razmišljanja.
Reks Tilerson ne zna zbog čega je smenjen sa mesta državnog sekretara SAD i o tome nije razgovarao sa predsednikom Donaldom Trampom, rekao je zamenik državnog sekretara Stiv Goldstejn.
- Državni sekretar je nameravao da ostane na toj funkciji zbog značajnog napretka u sferi nacionalne bezbednosti. Državni sekretar nije razgovarao sa predsednikom niti zna razlog (svoje smene) - rekao je on.
Prema rečima Goldstejna, Tilerson je zahvalan što je imao mogućnost da radi na mesti državnog sekretara i želi sve najbolje imenovanom na ovu funkciju Majku Pompeu.
Rusija je raspoložena da sarađuje sa novim državnim sekretarom SAD Majklom Pompeom kao i sa bilo kim na toj funkciji, ali nema iluziju povodom perspektiva normalizacije odnosa sa Vašingtonom, rekao je Sputnjiku zamenik predstavnika Saveta federacije za odbranu i bezbednost Evgenije Serebrenikov.
„Rusija će sarađivati sa onim ko bude imenovan na tu ili neku drugu funkciju u Trampovoj administraciji. Mi smo sprovodili i sprovodimo politiku smanjenja napetosti u odnosima naših država, ali to ne vidimo kod naših partnera“, izjavio je parlamentarac.
Po njegovim rečima, iskustvo pokazuje da, čak i ako u rukovodstvu SAD dođe „čovek sa zdravim razumom, odmah ga tamo izgubi“.
„Kako se nadati nečemu dobrom? Ne znam“, rekao je Serebrenikov.
Pročitajte OVDE čime je bio uznemiren Tilerson, pre otkaza?
Izvor: Tanjug/rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

O otkazu bruji cela Amerika... ali i svet. 
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA