Najnovije

ŠOJGU U ANKARI: Razumemo Tursku, ali bez obzira na provokacije, važno je da se preduzmu odlučne mere! (VIDEO)

Ministarstva odbrane Rusije i Turske saopštila su da treba preduzeti odlučne mere u osiguranju bezbednosti u demilitarizovanoj zoni Idlib u Siriji.

„Bez obzira na provokacije, naglašena je važnost i potreba nastavka saradnje između obaveštajnih službi i oružanih snaga dveju zemalja radi uspostavljanja mira i podrške stabilnosti u Idlibu“, navodi se u zajedničkom saopštenju, koje je objavljeno na kraju razgovora dveju delegacija Ministarstava odbrane Rusije i Turske u Ankari.

U saopštenju se posebno naglašava potreba preduzimanja odlučnih mera za osiguranje bezbednosti u demilitarizovanoj zoni Idlib.

Osim toga, tokom razgovora o situaciji u Manbidžu i na istočnoj obali Eufrata potvrđeno je razumevanje težnje Turske da osigura nacionalnu bezbednost u vezi sa pretnjama koje dolaze od Radničke partije Kurdistana i ID.

„Ponovo je naglašena važnost saradnje po pitanju borbe sa svakom pojavom terorizma u interesima osiguranja političkog jedinstva i teritorijalne celovitosti Sirije“, rečeno je u saopštenju.

Dve delegacije su razgovarale i o organizaciji sastanka lidera Rusije, Turske i Irana u Sočiju 14. februara.

Delegacije vojnih resora dveju država na sastanku u Ankari predvodili su ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu i Turske Hulusi Akar.

Kina dovršava izgradnju ogromnih pogona za proizvodnju najnovijih strateških podmornica, potvrdili su kineski mediji. Pročitajte OVDE sve o tome.

Izvor: rs. sputniknews

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA