Najnovije

Ameri još uvek misle da je Putin naivan kao Jeljcin! Da li će NATO postaviti nove nuklerane rakete u Evropi?!

Rusija je odgovorila na odluku SAD da suspenduje Sporazum o INF-u kako bi ga zvanično napustila 6 meseci kasnije. Međutim, Moskva je uverena da neće upotrebiti oružje kojim bi prekršila istorijski sporazum, iako ga je razvila, sve dok se takvo američko oružje ne pojavi u Evropi i drugim regionima.

Vojnici NATO-a (Foto: eur.army.mil)

Alijansa nema planove za postavljanje novih sistema sa nuklearnim oružjem u Evropi, čak i nakon prestanka Ugovora o INF-u, izjavio je zamenik generalnog sekretara NATO-a Ros Gotemeler u intervjuu za nemačke novine “Zidojče cajtung”.

- Sada ćemo razgovarati o tome kako odgovoriti na nove ruske rakete. U isto vreme, ne planiramo rasporediti nove kopnene sisteme s nuklearnim oružjem u Evropi - rekao je Gotemeler, komentarišući šta bi moglo da usledi nakon završetka INF-a.

Ona je dodala da su vrata za pregovore još uvek otvorena, a Vašington je još uvek spreman da zadrži sporazum ako Rusija uništi rakete 9M729. Izjava je usledila ubrzo nakon što je šef NATO-a Jens Stoltenberg izjavio da Alijansa priprema korake u slučaju okončanja Ugovora o srednjim nuklearnim snagama (INF), dodajući, međutim, da ne želi novu trku u naoružanju.

Nebenzja očitao lekciju nemačkom kolegi u Savetu bezbednosti UN. Pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Snage NATO-a tokom intenzivnih vojnih vežbi

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA