Najnovije

KURDI OSLOBODILI GRAD BAGUZ FAKVANI NA EUFRATU! DŽihadisti ID pobegli u svoje poslednje uporište i likvidirali više od 15 saboraca!

Sirijske demokratske snage (SDF) nastavile su danas veliku operaciju na istočnoj obali reke Eufrat, usmeravajući se prema poslednjim područjima pod kontrolom Islamske države.

DŽihadisti Islamske države (Foto: Jutjub)

Uz teške vazdušne napade i artiljeriju, Sirijske demokratske snage uspele su da probiju liniju odbrane Islamske države u gradu Baguz Fakvkaniju i prisile desetine terorista da se predaju.
Sirijske demokratske snage su potom potvrdile potpunu kontrolu nad Baguz Fakvanijem, dok su se preostali teroristi povukli ​​nazad u obližnji grad Safafneh.

Poslednje uporište ID na Eufratu označeno je crnom bojom (Mapa: AMN)

Očekuje se da će preostali teroristi Islamske države dati poslednji atom snage u borbi protiv Sirijskih demokratskih snaga u Safafnehu. Sa nedavnim nizom gubitaka, čini se da je ID u očajnom položaju, jer su neki izveštaji naveli da je teroristička grupa pogubila nekoliko svojih stranih boraca zbog pokušaja predaje Sirijskim demokratskim snagama.

Prema izveštajima, Islamska država pogubila je više od 15 svojih boraca koji su planirali da se predaju Sirijskim demokratskim snagama, uključujući i sedam francuskih boraca.

Jermenija je spremna da pošalje vojsku u Siriju. Više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

U toku u poslednji dani, a možda i poslednji sati odlučujućih borbi na istočnoj obali reke Eufrat. Islamska država ostaje bez najjačeg ali ne i poslednjeg uporišta u Siriji.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA