Najnovije

NOĆNA MORA VLADIMIRA PUTINA: Crna Gora upozorila Rusiju da ne podriva NATO

Sastanku ministara zemalja članica NATO saveza prisustvovao je i ministar odbrane Crne Gore, Predrag Bošković.

Ministar Bošković (Foto: Jutjub)

Nakon velikog „doprinosa“ njegovog kolege, ministra spoljnih poslova CG Darmanovića, u rešavanju venecuelanske krize, i Bošković je „zablistao“ na međunarodnoj političkoj sceni. I zaista, bilo je krajnje vreme da neko toj mrskoj Rusiji pokaže gde joj je mesto. 

Ocenjujući za MINU da su teme sastanka bile veoma interesantne, Bošković je istakao da su ministri razgovarali i o aktuelnom INF sporazumu.

Kao osoba koja je i te kako kvalifikovana da uzme aktivno učešće u rešavanju najvažnijih svetskih problema, crnogorski multi-praktik ministar se nije libio da svestrano sagleda i pomenuti Sporazum o raketama srednjeg i kratkog dometa. Nakon sveobuhvatne ekspertske analize, Bošković je došao do smelog zaključka da „Rusija krši sporazume još od 2000-te godine“, te da je odluka Amerike da istupi iz istog – sasvim opravdana.

Otkrio nam je i jedan neobičan podatak – sve članice NATO dale su punu podršku odlukama SAD-a, naravno vodeći se pre svega „interesima Evrope i njenih građana“.

U skladu sa pozicijama koje mu zasluženo pripadaju, uzimajući u obzir njegove reference, kao i mesto i ulogu Montenegra u samom NATO savezu i svetu, Boškoviću je zapalo u deo i da oštro opomene Rusiju da odustane od ustaljene prakse nasrtaja na članice saveza:

„Evropa i Severnoatlantski savez neće skrštenih ruku gledati na sve ono što radi Rusija na podrivanju kako Evrope tako i same alijanse. Sastanak je pokazao veliko jedinstvo Severnoatlantskog saveza“, promucao je Bošković.

Pretvarajući se da ga upozorenja ministra Boškovića ne dotiču, ruski predsednik Vladimir Putin se posvetio nebitnim temama, poput – unapređenja kvaliteta života  i produženja životnog veka građana Rusije.

Kole zemlje se najviše boje Amerike, saznajte OVDE.

Izvor: IN4S

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Naoružanje VCG

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA