Najnovije

PUTIN NAREDIO: Krim vrvi od ruske armije, digla se cela Crnomorska flota! Otadžbina se mora odbraniti! (VIDEO)

Više od 500 vojnika kopnenih snaga Crnomorske flote učestvovalo je u taktičkoj vežbi na Krimskom poluostrvu, izjavila je u sredu novinska služba flote.

Ruski tenk (Foto: mil.ru)

- Mehanizovane i pešadijske jedinice odvojene obalne brigade vojnog korpusa Crnomorske flote održale su taktičke vežbe na nivou borbenog treninga na Krimu. U njima je učestvovalo više od 500 vojnika i oko 100 komada vojne opreme, kao što su glavni borbeni tenkovi T-72B3, oklopni transporteri BTR-80 i vojna avijacija Južnog vojnog okruga – navodi se u saopštenju.

Trupe su učestvovale kao vazdušna podrška, izvršile su ofanzivne i odbrambene operacije, organizovanje i kamufliranje položaja, miniranje, zasede, izviđanje i iskrcavanje mobilnih grupa u neprijateljskoj pozadini. Jedan od glavnih zadataka vežbe bio je testiranje veština i sposobnosti komandanata da samostalno donose odluke i preduzimaju improvizovane akcije zavisno o trenutnoj situaciji na bojištu.

- Komanda vojnog korpusa visoko je ocenila performanse komandanata koji su pokazali inicijativu i snalažljivost u savladavanju zadataka koji su im postavljeni - saopštila je pres služba.

Lavrov otkriva pakleni plan pojedinih zapadnih zemalja za Idlib. Pogledajte OVDE šta smeraju.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Američki admiral upozorava Trampa da u borbi prvi udare na kineske i ruske brodove

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA