Najnovije

ŠAMPION NARODA: Bokser koji je napao policajce na protestima Žutih prsluka osuđen na zatvor, a ovo je njegova priča (VIDEO)

Nekadašnji bokserski šampion Francuske osuđen je zbog napada na dva policajaca na protestima Žutih prsluka.

Heroj nacije (Foto: Jutjub)

Kristof Detinger (37) snimljen je kako pesnicom napada policajce na protestima 4. januara. Osuđen je na 12 meseci zatvora, sa olakšavajućim okolnostima, u smilsu da će samo noći provoditi u zatvoru, a dane na slobodi.

Ova presuda je podelila Francusku. U sredu je restoran Janisa Delpeša, koji ima Mišelinovu zvezdicu, zapaljen,što je drugi put u dve nedelje. Javnost veruje da je to domazda za presude protiv pripadnika Žutih prsluka.

Detingeru je takođe zabranjeno da boravi u Parizu šest meseci. Na suđenju je rekao da je pogrešio, nakon što je video kako se policija sukobljava sa demonstrantima.

Bivši bokser se sam predao dva dana nakon što je izašao ovaj snimak:

Nakon toga, dobio je brojne poruke podrške, a za njega je sakupljeno i 114.000 evra. Međutim, stranica za prikupljanje pomoći brzo je uklonjena zbog toga što promoviše nasilje prema policiji.

Detinger, koji je otac troje dece, pre nego što se predao objavio je video u kojem je objasnio svoje postupke.

Sebe je opisao kao "običnog građanina"koji je "pogrešno postupio" nakon što je video da policija koristi suzavac i gumene metke protiv protestanata.  

Na suđenju je žena po imenu Gvenael Antinori Le Žonkur svedočila u njegovu korist:

- Video je kako udaraju ženu od 47 kila i mog starijeg sina, što nije mogao da podnese, jer je bilo previše nasilno - rekla je.

Do sada je pred sudom završilo 1,800 pripadnika Žutih prsluka, uglavnom zbog uništavanja javne imovine i napada na policiju. Još 1400 čeka suđenje.

Hrvatski istoričar održao lekciju svojima! Srbi dvaput oslobađali Dalmaciju, a sad ih bacate u more! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Bi Bi Si

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA