Najnovije

BOŠKO OBRADOVIĆ OBJASNIO: Zašto kao srpski patriota idem na sve proteste

Predsednik Dveri se u autorskom tekstu objavljeno danas osvrnuo na aktuelne proteste i na zamerke koje se mogu čuti u javnosti a tiču se pitanja da li je protest „građanski“ ili „patriotski“.

Boško Obradović (Foto: Jutjub)

On je istakao da razume skepsu i nepoverenje u ulične proteste jer smo mnogo puta u ranijoj i novijoj političkoj istoriji bili prevareni ali da ne razume zašto mnogi patriotski orijentisani intelektualci odbijaju pozive organizatora protesta da na njima govore i zašto se u svemu traži „dlaka u jajetu“.

„Pošto od početka učestvujem na svim protestima mogu odgovorno da tvrdim da u ovim protestima ne postoji nikakav strani zapadni faktor iza scene i da su autentično srpski. Da li se u međuvremenu neko pokušava ubaciti ili će možda kasnije to poželeti – to ne isključujem, ali ponavljam da su u ovom trenutku to samonikli srpski narodni protesti protiv jedne pogubne i kriminalne vlasti. Zašto to mislim? Zato što je zapadni faktor na Vučićevoj strani, direktno ga podržava od 2012. godine i u ovom trenutku sa njim tajno pregovora oko priznanja nezavisnosti Kosova od strane Vučićeve vlasti. Protesti u tome samo smetaju Zapadu da se taj ranije dogovoreni posao konačno završi.“ – istakao je Obradović.

Po njegovom mišljenju protestima se mogu naći mane gledano sa obe strane političkog spektra ali to nije razlog da se u njima ne učestvuje.

„To što se nekome ne sviđa što proteste podržava ili na njima govori taj i taj sa građanske i prozapadne strane srpske intelektualne i političke scene – ne znači da su protesti građanski i prozapadni. Pretpostavljam da i mnogi koji su građanskog i prozapadnog opredelja smatraju da su ovo „desničarskiˮ protesti, da nema dovoljno pominjanja EU, da ne vole što tamo vide „onog Boška Obradovića i Dveriˮ, i slično. Međutim, ovi protesti su uspeli samo zato što su svi učesnici na njima zajedno, bez obzira koliko se vole ili ne vole međusobno. Sve drugo samo pomaže ostajanju Vučića na vlasti još jedno duže vreme, jer niko od nas, sa ove ili one strane političkog spektra, ne može da sruši vladajući režim samostalno.“ – smatra Obradović.

Obradović je u svom tekstu ponovio da - „ako ne budemo stajali zajedno – visićemo odvojenoˮ i dodao da je on za aktivni pristup, a ne za stajanje sa strane i traženje „dlake u jajetuˮ.

Po njemu na proteste svi treba da dolaze samo sa srpskim zastavama i da se uzdrže od provokacija, a transparenti, zahtevi i govornici koji se tiču socijalno ugroženih kategorija stanovništva su itekako dobrodošli. Dodao je da po njemu nije tačno da na protestu nema pominjanja Kosova i Metohije.

„Zar nisu organizatori poslali pismo Vučiću na temu KiM, jedno od bolje napisanih u poslednje vreme? Zar nije organizovana posebna protestna šetnja povodom godišnjice ubistva Olivera Ivanovića koja je išla do hrama Svetog Save? Zar na protestima nema zastava i transparenata posvećenih Kosovu i Metohiji koji jasno poručuju: „Nema predaje, nema podeleˮ? Zar nije prof. dr akademik Kosta Čavoški prvi potpisao tekst podrške protestima koji su napisali profesori Pravnog fakulteta, gde se jasno definiše gde je sve predsednik Srbije prekršio Ustav, a gde ga je više prekršio nego na pitanju KiM?“ – smatra predsednik Dveri.

Kako nam Hrvatska otima deo teritorije, pogledajte OVDE.

Ivor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Boško Obradović: Vučić je kukavica

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA

ENGLISH NEWS

Urbancube