Najnovije

ENTONI FAUČI O PANDEMIJI KORONAVIRUSA U SJEDINJENIM DRŽAVAMA: Prerano je da proglasimo pobedu!

Vodeći američki epidemiolog Entoni Fauči upozorio je da je prerano da SAD proglase pobedu nad kovidom 19, iako je broj slučajeva pao na najniže stope od juna prošle godine.

Entoni Fauči. (Foto: Jutjub)

"Ne želimo da prerano proglasimo pobedu, jer još uvek imamo posla. Ali, kako je sve više i više ljudi koji mogu da se vakcinišu, to će zajednica biti bezbednija i bezbednija", rekao je Fauči u intervjuu za britanski list "Gardijan".

U SAD je s prazničnim vikendom za Dan sećanja neslužbeno počelo leto, u trenutku kada je najmanje 50 odsto odrasle populacije kompletno vakcinisano, što bi, kako navodi "Gardijan", moglo otvoriti sezonu roštiljanja bez maski i izleta na plaži.

Broj dnevnih slučajeva kovida opao je za 53 odsto od 1. maja, prema podacima Univerziteta "DŽons Hopkins", ali su stope zaražavanja i dalje visoke među nevakcinisanom populacijom, a beleži se i porast novozaraženih širom sveta.

"Sve dok postoji određeni nivo aktivnosti u celom svetu, uvek postoji opasnost od izbijanja novih varijanti, što donekle umanjuje efikasnost naših vakcina", rekao je Fauči, direktor Nacionalnog instituta za alergiju i zarazne bolesti (Niaid).

SAD su nedavno bile pod pritiskom da osiguraju veću pomoć u globalnim naporima za obezbeđivanje vakcina, a poslednjih nedelja su se obavezale da će pokloniti 80 miliona vakcina, pored donacije od cetiri milijarde dolara obećane Kovaksu, globalnoj šemi za distribuciju vakcina.

Američka vojska slučajno otkrila svetu tajne baze nuklearnog oružja! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA