Najnovije

NJIH 300 BORIĆE SE DO SMRTI! Fanatici ID žestoko brane poslednjih 600m2 na Eufratu, a Ameri im ponudili... (VIDEO)

Više od 300 boraca i komandanata Islamske države, koji su trenutno zarobljeni u džepu od 600m2 u dolini reke Eufrat, odbijaju da se predaju Sirijskim demokratskim snagama (SDF), koje podržavaju SAD, otkriva Sirijska opservatorija za ljudska prava (SOHR).

DŽihadisti Islamske države (Foto: Jutjub)

Ostaje nejasno zašto ti teroristi i dalje odbijaju da se predaju SDF-u, uprkos prisustvu tajnog sporazuma sa Koalicijom koju predvode SAD. SOHR je potvrdio da je ID u poslednjih nekoliko sati u skladu sa sporazumom oslobodila 10 zarobljenika iz SDF-a koje podržavaju SAD.

- Oni (koalicija koju predvode SAD i SDF) vrše pritisak na preostalih 300 članova grupe ID kako bi ih prisilili da se predaju - rekla je britanska grupa za praćenje.

Tajni sporazum između Koalicije pod vođstvom SAD i ID potvrđen je iz nekoliko izvora, uključujući i Sirijsku arapsku novinsku agenciju (SANA), koja je otkrila da je sporazum omogućio Koaliciji da preuzme više od 40 tona ukradenog zlata od terorističke grupe.

SDF tek treba da objavi potpuni poraz ID u dolini Eufrata. Međutim, područje oko džepa terorističke grupe ne svedoči nikakvim sukobima.

Poleteli ruski bombarderi. Cilj su Hama, Idlib i Latakija. Pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Poslednji dani Islamske države u dolini reke Eufrat

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA