Najnovije

Partizan osvojio Kup Radivoja Koraća! Dramatično finale u niškom Čairu! (VIDEO)

Košarkaši Partizana su stari-novi šampioni Kupa Radivoja Koraća pošto su u finalu savladali ekipu Crvene zvezde 76:74.

Finale Kupa Radivoja Koraća (Foto: Jutjub)

U izuzetno dramatičnom meču izabranici Andree Trinkijerija su za nijansu bili bolji od “večitog” rivala, za još jednu titulu u ovom takmičenju. U reprizi finala od prošle godine, takođe u dvorani “Čair” videli smo sve ono što krasi ovaj sport, nesiguran početak na obe strane, sjajne šuteve za tri poena u drugom poluvremenu, rezultatsku “klackalicu”, ali je na kraju Partizan osvojio 15. trofej u Kupu u istoriji kluba.

Partizan je bolje “otvorio” utakmicu, Crvena zvezda se preko Dejana Davidovca vratila u “život”, ali su “crveno-belima” u napadu falili pre svega Bili Beron i Stratos Perperoglu.

Partizan je u napadu uglavnom igrao preko Aleksa Renfroa i Novice Veličkovića, a u drugom poluvremenu je perfektaktan bio DŽok Lendejl.

Ipak, tada u ritam ulazi i Bili Beron i serijom pogođenih trojki donosi egal, a onda Partizan preko Lendejla ponovo dolazi do minimalne prednosti.

Ognjen Dobrić iz zicera, a posle promašenih slobodnih bacanja donosi izjednačenje svojoj ekipi dve sekunde pre kraja meča (74:74), ali u poslednjem napadu Partizana Bili Beron pravi faul nad DŽokom Lendejlom, a Australijanac preciznim šutevima sa “penala” donosi svom timu prvu titulu u ovoj sezoni. Za MVP ovog finala proglašen je DŽok Lendejl.

Navijači Novog Pazara pozivali na klanje Šešelja! Više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: Danas

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Partizan-Crvena Zvezda, poslednji minut

 

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA