Najnovije

IŠINGER: Ovo što Rusija radi u Siriji legitimnije je od delovanja SAD

Glavni politički savetnik Bašara Asada – Busejn Šaban – izjavio je da sirijska armija za glavni cilj ima zatvarnje i utvrđivanje granice sa Turskom.
Volfgang Išinger (Foto: RIA Novosti)

Volfgang Išinger (Foto: RIA Novosti)

Nakon što su vladine snage preuzele kontrolu nad velikim teritorijama na severu provincija Latakija i Alepo, koje se graniče sa Turskom, Šaban je naglasio: „Nadamo se da će se obe operacije dalje uspešno razvijati. Sve dok ne uspostavimo kotrolu nad granicom sa Turskom. To je neophodno da bismo zaustavili teroriste. Turska ih ubacuje u Siriju od samog početka krize“. Šaban je posebno ukazao da je armija njegove zemlje prešla u ofanzivu u dobroj meri zahvaljujući podršci ruske avijacije. Indikativno je i da poznati nemački diplomata Volfgang Išinger, koji rukovodi radom Minhenskog bezbednosnog foruma, ocenio da je ono što u Siriji radi Rusija - legitinije od delovanja Amerikanaca i koalicije koju oni predvode.
Pročitajte još:A MI? Ova islamska država kupuje od Rusa deset Suhoja 35!POČINJE: Keri dao zeleno svetlo Saudijcima za napad na Siriju!UVOD U RAT SA TURSKOM: Rusija se priprema za tursku invaziju na Siriju
Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA