Najnovije

UHAPŠEN SRBIN NA JARINJU! Maltretirali ga pred maloletnim detetom (VIDEO)

Srbin Zoran Đokić, raseljeno lice iz Peći, uhapšen je sinoć na administravnom prelazu Jarinje zbog sumnje da je odgovoran za ratni zločin, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

KPS (Foto: KPS)

Kako se navodi, kosovska policija ga je najpre dva sata zadržala na prelazu, a potom ga je pod oružanom pratnjom sprovela u Peć, dok je njegovo dvanaestogodišnje dete moralo da bude svedok tog maltretiranja, a onda i da samo nastavi put ka Kosovskoj Mitrovici.

"Ovaj događaj je još jedna potvrda da Priština ne nemerava da odustane od kampanje zastrašivanja srpskog stanovništva na Kosovu i Metohiji zloupotrebom takozvanih tajnih spiskova osumnjičenih za ratne zločine", ističe se u saopštenju.

Takođe se navodi da se u prošlosti pokazalo da su gotovo svi Srbi uhapšeni na ovaj način bili nevini, i da je jedini cilj i ishod ovakvog postupanja stvaranje stalne atmosfere straha i nesigurnosti, a da je kampanja usmerena pre svega prema potencijalnim povratnicima.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju je Đokiću obezbedila branioca, i biće u stalnom kontaktu sa njegovom porodicom, navodi se u saopštenju.

SL: Hapšenje na Jarinju nastavak pritiska na Srbe

Hapšenje raseljenog lica Zorana Đokića iz Peći na administrativnom prelazu Jarinje za nekakav ratni zločin i maltretiranje pred njegovim maloletnim detetom je nastavak pritiska na Srbe na Kosovu i Metohiji, saopštila je danas Srpska lista.

"Uvek kada se podignu tenzije u Prištini, i kada su politički predstavnici Albanaca pod pritiskom zbog svojih neodgovornih i destruktivnih poteza, to se prelomi preko leđa našeg naroda na ovim prostorima", ukazuje se u saopštenju.

Kako se navodi, po ustaljenoj praksi, po nekakvim tajnim spiskovima, hapse se oni koji su pod napadima ekstremista napustili rodni kraj na Kosmetu u trenutku kada se osmele da posete svoja imanje.

"Tako svima koji pomisle da se vrate na ove prostore žele da pošalju jasnu poruku da nisu dobrodošli i ne biraju način da čak i pomisao o povratku osujete", ocenjuje SL.

Srpska lista ističe da najoštrije osuđuje ovakvo ponašanje i kontinuirane provokacije Prištine.

"Zahtevamo da OEBS, Euleks i ambasade Kvinte od političkih predstavnika kosovskih Albanaca glasnije i odlučnije reaguju i upozore ih da prestanu sa provokacijama koje destabilizuju prilike na terenu", poručuje se u saopštenju.

Srbin Zoran Đokić, raseljeno lice iz Peći, uhapšen je sinoć na administravnom prelazu Jarinje zbog sumnje da je odgovoran za ratni zločin, saopštila je ranije danas Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Kako Srbiji preti američki '’hladni scenario'’, pogledajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Euleks provocira Srbe

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA