Najnovije

ISTARSKI POSLANIK RASTURIO KOLINDU! Malo partizanka, malo ustaša

Saborski poslanik Istarskog demokratskog saveza Tulio Demetlika optužio je hrvatsku predsednicu Kolindu Grabar Kitarović da se dodvorava biračima nakon što je priznala da je pogrešila braneći ustaški pozdrav "Za dom spremni!", te podsetio na njeno druženje sa ustaškom emigracijom uz ustaške simbole.

Kolinda (Foto: Jutjub)

Demetlika podseća da je Kitarovićeva pre dve godine tvrdila da je "Za dom spremni!" stari hrvatski pozdrav, te da je u Argentini pripadnike ustaškog pokreta, koji su nakon Drugog svetskog rata izbegli u tu zemlju, nazivala "domoljubima koje su tu našli slobodu". 

Istovremeno, u Istri je govorila o svom dedi, koji je bio partizan, prenose hrvatski mediji. 

Demetlika smatra da je Kitarovićeva "krajnje neverodostojna". 

I jedan od simbola hrvatske desnice Zlatko Hasanbegović, koji je podržao Kitarovićevu u trci za predsjedničku funkciju, sada je optužuje da menja stavove po potrebi i da krivicu prebacuje na otpuštene savetnike. 

On priznaje da je "Za dom spremni!" ustaški izum, ali Kitarovićevu napada zato što se ponaša prema potrebi svog političkog rejtinga. 

Hasanbegović navodi da je i bivši hrvatski predsednik Ivo Josipović, mada socijaldemokrata i levičar, pred izbore finansirao film o Vukovaru i otpustio savetnika Dejana Jovića, koji je imao oštre stavove o prvom hrvatskom predsedniku Franji Tuđmanu i nezavisnosti Hrvatske, ali mu to nije pomoglo da pobedi.

Gde se stvara novi Bondstil, saznajte OVDE.

Izvor: SRNA

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Amerikanci o Srbiji

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA