Najnovije

NATO PAKT ODREAGOVAO NA PUTINOVE REČI: ''To je neprihvatljivo!''

NATO smatra da su neprihvatljive ruske izjave u kojima se preti saveznicima, rekao je portparol Alijanse agenciji TASS, komentarišući obraćanje ruskog predsednika Vladimira Putina Federalnoj skupštini.

NATO samit (Foto: RIA Novosti)

"Izjave u kojima se preti napadima na članice Alijanse su neprihvatljive. Pozivamo Rusiju da se fokusira na poštovanje Međunarodnog sporazuma o raketama srednjeg i kratkog dometa. NATO je odbrambena alijansa koja je spremna da brani sve svoje članice u slučaju bilo kakve opasnosti. Mi ne želimo novu trku u naoružanju i saveznici su u više navrata pozvali Rusiju da uništi svoje rakete srednjeg dometa", rekao je portparol Alijanse.

Putin je danas tokom obraćanja Federalnoj skupštini izjavio da Vašington sam narušava Sporazum o raketama srednjeg i kratkog dometa, lansirajući rakete srednjeg dometa i razmeštajući u Rumuniji i Poljskoj lansirne uređaje, a zatim "traži opravdanja i označava krivce".

Putin je ponovo istakao da Rusija neće prva razmeštati rakete u Evropi, ali je naveo da će, ukoliko Vašington bude razmestio u Evropi rakete srednjeg i kratkog dometa, Rusija biti prinuđena da preduzme simetrična i asimetrična dejstva.

On je naglasio da bi rusko naoružanje u takvom slučaju moglo da bude upereno ne samo ka onim teritorijama koje za Rusiju predstavljaju direktnu pretnju, nego i ka onim teritorijama na kojima se nalaze centri za usvajanje odluka o upotrebi pretećih raketnih kompleksa.

Kako je EU napravila prototip svoje vojske u nacističkoj bazi, pogledajte OVDE.

Izvor: SRNA

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

NATO protiv Rusije

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA