Najnovije

IRANCI ZADALI STRAHOVIT UDARAC AMERIMA: Došli do poverljivih podataka...U Siriji i Iraku preuzeli kontrolu nad nekoliko... (VIDEO)

Korpus Iranske islamske revolucionarne garde (IRGC) ušao je u komandni centar američke vojske i preuzeo kontrolu nad nekoliko američkih neimenovanih bespilotnih letelica koje su stalno letele iznad Sirije i Iraka.

Snimak iz bespilotne letelice (Foto: Jutjub)

- Sedam do osam bespilotnih letelica koje su imale stalne prelete preko Sirije i Iraka sada su pod našom kontrolom, kao i njihovi podaci i informacije - izjavio je zapovednik IRGC-a.

Iranska novinska agencija objavila je nekoliko videa koje je IRGC uspeo da izvuče iz bespilotnih letelica koje su letele iznad Sirije i Iraka. Jedan od video zapisa pokazuje da je bespilotna letelica neispravna nakon što je IRGC oštetila pre nego što je pala u pustinju 10 kilometara od njene baze. UAV je kasnije uništen američkim ratnim avionom.

Iran je razvijao bespilotne letelice još od Iračko-iranskog rata 1980-ih. To je zemlji dalo veliku prednost u neimenovanoj tehnologiji letelica u poređenju sa susedima. IRGC je počela da koristi ovo iskustvo u elektronskom ratovanju. To je omogućilo Iranu da prodre i preuzme kontrolu nad nekoliko američkih bespilotnih letelica tokom poslednje decenije, uključujući i tajne bespilotne letelice RK-170 u 2011-oj. Iranska izjava je stigla posle izveštaja da su SAD ubrzale tajni program sabotiranja iranskog raketnog programa.

Izraelci napravili oružje koje uništava ruski S-300 i S-400! Pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Jedna od mnoštva vojnih parada Iranske islamske revolucionarne garde (IRGC) u Teheranu kojoj je prisustvovao ajatolah Ali Hamnei.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA